Privreda

Distributivni gubici "Elektrokrajine" Banjaluka manji od 13 odsto

Distributivni gubici "Elektrokrajine" Banjaluka manji od 13 odsto
Foto: Vladimir Stojaković | Distributivni gubici "Elektrokrajine" Banjaluka manji od 13 odsto

BANJALUKA - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka nastavilo je i ove godine da bilježi dobre rezultate, koji se ogledaju kroz trend smanjenja distributivnih gubitaka i to sprovođenjem stalnih aktivnosti na rekonstrukciji distributivne mreže te mjerama na suzbijanju neovlaštene potrošnje struje.

Rekla je ovo u petak Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine" Banjaluka, na prijemu za predstavnike medija i poslovne partnere.

"Ovu godinu ćemo završiti sa distributivnim gubicima manjim od 13 odsto, što je najniži nivo u poslijeratnoj istoriji preduzeća. Održavamo visoki nivo naplate, koji prelazi procenat od 100 odsto", dodala je Kuzmanovićeva.

Zahvaljujući svim mjerama i aktivnostima koje preduzima, "Elektrokrajina" će ovu godinu završiti s većim prihodima i neto dobiti u odnosu na prošlu godinu.

"Najveću pažnju posvećujemo zadovoljenju potreba kupaca električne energije, što potvrđujemo i stalnim ulaganjima u sanaciju i izgradnju distributivne mreže, za šta smo u tri kvartala ove godine izdvojili više od 12 miliona maraka", kazala je Kuzmanovićeva.

"Elektrokrajina" je napravila i listu planova za iduću godinu, a već od početka godine posegnuće za organizacionom promjenom, odnosno formiranjem nove dvije radne jedinice u Šipovu i Čelincu.

Druga novost u "Elektrokrajini" je investicionog karaktera, a odnosi se na početak trgodišnjeg investicionog ciklusa koji je ugovoren s Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

"Riječ je o modernizaciji distributivne mreže, te instalaciji više od 30.000 pametnih brojila na cjelokupnom prostoru koji pokrivamo", rekla je Kuzmanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije