Privreda

Firme iz RS grade studentski dom u Njemačkoj

Firme iz RS grade studentski dom  u Njemačkoj
Foto: N.N. | Firme iz RS grade studentski dom u Njemačkoj

FRANKFURT - Predstavnici preduzeća "Čekić" iz Gradiške i "Zrnić mont" iz Laktaša potpisali su u Frankfurtu sporazum o saradnji s njemačkom građevinskom firmom "Alpha Projektmanagement" kojim su definisana prava i obaveze u budućem dugogodišnjem partnerstvu, a prvi posao biće realizovan u sklopu izgradnje studentskog doma u Darmštatu.

Iz Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu saopšteno je da će detalji saradnje biti precizirani pojedinačnim ugovorima za sve buduće projekte.

"Vrijednost prvog ugovora iznosiće više od pola miliona evra. Sporazum je potpisan u prostorijama Generalnog konzulata BiH, gdje je cijeli proces, počevši od pronalaska partnera do realizacije, sproveden ličnim zalaganjem generalnog konzula Lučiana Kaluže", navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da se prvi ugovor većim dijelom odnosi na nabavku materijala, proizvoda i izvođenje radova.

Ostale faze biće realizovane po planu izgradnje u ovom projektu, ali i u drugim projektima, a očekuje se da planirane investicije budu u sličnim ili većim iznosima, u zavisnosti od projekata koji budu realizovani.

Kaluža je izjavio da je potpisivanjem sporazuma završena prva faza i da se očekuje potpisivanje pojedinačnih ugovora vezanih za specifičnu vrstu poslova.

"Očekujemo i nastavak partnerstva na ostalim građevinskim projektima u Njemačkoj i možemo govoriti o iznosima od nekoliko miliona KM koji će kroz ove radove biti direktno uloženi u privredu BiH", istakao je Kaluža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije