Tržište

Sa tržišta povučeni škampi i smrznuto lišće limete

Sa tržišta povučeni škampi i smrznuto lišće limete
Foto: Ilustracija | Sa tržišta povučeni škampi i smrznuto lišće limete

ZAGREB - Inspektorat Hrvatske povukao je sa tržišta škampi proizvođača Laeso fiš iz Velike Britanije, zbog povećanih sulfita koji nisu označeni na proizvodu, te smrznuto lišće limete tajlandskog proizvođača zbog bakterije salmonela (Salmonella virchow).

Opozvani škampi 21-30, s 25 odsto glazure, u smrznutom su pakovanju od jednog kilograma, imaju rok upotrebe do 29. avgusta i nose LOT broja 21555. Na proizvodu nije označen alergen - sulfiti, što može predstavljati rizik po zdravlje osjetljivih potrošača dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima, saopštila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Proizvođač je Laeso fiš, Peterhed, Ujedinjeno Kraljevstvo, a veleprodaju obavlja METRO Keš i Keri Zagreb, prenosi Srna.

Državni inspektorat obavijestio je potrošače da je opozvano i smrznuto lišće limete od 100 grama s rokom najbolje upotrijebiti do 15. maja 2025. godine zbog utvrđene bakterije salmonela.

Proizvođač je iz Bangkoka, Tajland, a uvoznik Hojzhen i Kruf Landgraf , Holandija. Stavlja na tržište Pekinška patka DOO Samobor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije