Tržište

Sporazum za nastavak jačanja kapaciteta Centralne banke BiH

Sporazum za nastavak jačanja kapaciteta Centralne banke BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Sporazum za nastavak jačanja kapaciteta Centralne banke BiH

SARAJEVO - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić i ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun potpisali su sporazum kojim je ozvaničen nastavak saradnje u okviru projekta Švajcarskog sekretarijata za ekonomske odnose (SECO) "Jačanje kapaciteta centralnih banaka".

"Dosadašnja realizacija ovog projekta bila je veoma važna za podršku uspostavljanju i razvoju funkcija Centralne banke - upravljanje deviznim rezervama, statistika, istraživačka funkcija, rizici, informaciona bezbjednost, saglasnost, integritet, ljudski resursi, komunikacija i odnosi s javnošću", objavila je banka i dodali da zahvaljujući pomoći i podršci SECO, Centralna banka ne samo da je implementirala sve što je dogovoreno, nego je obezbijedila i održivost znanja i uvedenih promjena, te sinhronizaciju sa svim drugim projektima i preporukama koje je imala od drugih organizacija i institucija.

Softić je, prenosi Srna, rekao da Centralna banka učestvuje u svim ponuđenim projektnim modalitetima - bilateralna tehnička pomoć, konferencije, radionice, istraživački program.

"Ovaj projekat nam daje mogućnost za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz zemalja uključenih u Program, što je vrlo korisno. Posebno cijenimo pomoć koja se kreira u skladu sa našim specifičnim potrebama", istakao je Softić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije