Film i serije

Džek Dimić: Moj lik stoji iza svih zala koja se dešavaju u "Ključu"

Džek Dimić: Moj lik stoji iza svih zala koja se dešavaju u "Ključu"
Foto: Mihaela Ninić | Džek Dimić: Moj lik stoji iza svih zala koja se dešavaju u "Ključu"

Džek Dimić, glumac koji je svojim talentom osigurao mjesto u brojnim popularnim skorašnjim projektima, kako regionalnim, tako i svjetskim, i u novom filmu "Ključ" reditelja Marka Sopića dobio je priliku da pokaže svoje umijeće, a u razgovoru za "Nezavisne" otkrio je zanimljive informacije o svojoj ulozi i cijelom filmu.

Film je nedavno imao premijeru u Velikoj sali Kombank dvorane u Beogradu, a ostvarenje koje donosi intrigantnu temu borbe za vrijednu vizantijsku relikviju - Konstantinovo blago, zaostavštinu despota Stefana, privuklo je veliku pažnju ljubitelja sedme umjetnosti.

Naime, ostvarenje je snimano 2019. godine, ali je tek sada dobilo svoj prolaz na filmsku scenu. Okupilo je velike glumačke profesionalce poput Sonje Kolačarić, Radivoja Raše Bukvića i Branimira Baneta Popovića, a uz njih su u važnim, pratećim ulogama nastupili i Ljubomir Ljuba Bandović, Isidora Građanin, Jelica Kovačević, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Aleksandar Lazić i Milica Stefanović.

"U filmu 'Ključ' igram glavnog negativca (kardinal Randazzo), koji je čovek iz senke i koji stoji iza svih zala koja se dešavaju u filmu, nepredvidivom akcionom trileru kroz koji se provlači i ljubavna priča", rekao je Dimić za "Nezavisne".

Kako kaže, scenario je dobio šest mjeseci prije početka snimanja, kad mu je i zvanično ponuđena uloga.

"Snimalo se u nekoliko navrata još od 2019. godine na više lokacija u Crnoj Gori i Srbiji i konačno, nakon skoro tri godine, film je ugledao svetlost dana. Snimanja su tekla u najboljem redu što se tiče kreativnog dela, tako da smo dobili film koji će biti veoma gledan", kazao je Dimić.

Novi akcioni triler predstavlja srpski odgovor na svjetski čuveni roman "Da Vinčijev kod" Dena Brauna, kao i na njegove nastavke "Anđeli i demoni", "Izgubljeni simbol", a poznat je i filmski serijal reditelja Rona Hauarda.

Intrigantna tema stavlja u fokus krvavu borbu za veoma vrijednu svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, a koju želi da posjeduje tajna organizacija Katoličke crkve i za taj zadatak angažuje okrutnog mafijaškog šefa i njegovu ekipu, te takođe aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim važnim strukturama društva i sistema, što naravno podrazumijeva i policiju.

"Ja obično ne govorim o procesu, odnosno svom načinu stvaranja karaktera, tj. radu na liku jer mislim da svaki glumac to treba da zadrži za sebe. Publiku i kritiku zanima rezultat, kakav je lik koji igrate, a ne način na koji ste ga radili, i zato ja sud o svakoj svojoj ulozi prepuštam njima. U svakom slučaju, bilo mi je zadovoljstvo da radim na ulozi kardinala Randazza u filmu, koji je veoma kompleksan i posebno mi je drago što mi je to prva uloga na italijanskom jeziku", izjavio je Dimić za naš medij.

Pojasnio je da je ovaj film žanrovski i da ga to posebno raduje jer ovakva tematika nije često prisutna na našim prostorima.

"Najveći izazov mi je bio rad na dijalozima na italijanskom jeziku, jer ja taj jezik ne govorim tečno, već se samo sporazumevam na njemu. Kako to zvuči - prepuštam italijanskom delu publike pošto će film i tamo ići u distribuciju. Film ima odličnu glumačku ekipu, što uvek olakšava posao svakom glumcu jer radi sa vrhunskim profesionalcima. Imao sam privilegiju da sarađujem sa veoma talentovanim kolegama koji imaju sličan pristup profesiji kao i ja, a to je da su maksimalno posvećeni liku i filmu koji rade", objasnio je Dimić.

Inače, Dimić aktivno već godinama unazad radi na dva kontinenta - u Americi i kod nas, a svoju glumu često kruniše na raznim svjetskim jezicima.

"U julu i avgustu radim film 'Zlatni rez 42' Lordana Zafranovića, po istoimenom scenariju, koji je jedan od najboljih koje sam pročitao i baziran je na originalnom scenariju 'Djeca Kozare' Arsena Diklića. Igram zapovjednika logora i mislim da mi je to jedna od najznačajnijih uloga u dosadašnjoj karijeri u filmu, koji je za mene sigurno jedan od najvažnijih projekata na našim prostorima u poslednjih 30 godina, film iz kojeg ćemo, nadam se, svi mnogo naučiti", zaključio je Dimić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije