Film i serije

"Mandalorian" i "Avengersi" najgledaniji u godini kraha za film

"Mandalorian" i "Avengersi" najgledaniji u godini kraha za film
Foto: N.N. | "Mandalorian" i "Avengersi" najgledaniji u godini kraha za film

Televizijski spektakl "Mandalorian", filmsko ostvarenje "Avengers" i "Netflixova" serija "Stranger Things" su najgledanije franšize u tekućoj 2020. godini.

Istraživanje o najgledanijim serijama i filmovima je pokrenuto još u januaru prošle godine, a kompanija NRG koja je izvršila globalno istraživanje je sprovela anketu sa više od 350.000 gledalaca, koji su birali između 700 televizijskih i filmskih programa.

Gledaoci su birali između serijala i filmova koje su smatrali inspirativnim i provokativnim, a rezultati su takođe pokazali koje će franšize izdržati test vremena i nastaviti da evoluiraju kako bi bile relevantne globalnoj publici.

"Konzumenti su spremni za zabavne franšize koje će vršiti važan kulturološki uticaj i podsticati na razgovore i stvaranje nove stvarnosti koja obuhvata optimizam, različitost i znatiželju koja će biti ujedinjena", rekao je Džon Pen, predstavnik kompanije NRG.

Bez velikog iznenađenja, "Disney" i "Marvel" su dominirali listom 20 najgledanijih programa, te su imali 70% zastupljenog programa koji uključuje film, televiziju i industriju video-igara. Serija "Mandalorian" je isplivala na čelo ove liste, a na njoj su i filmovi "Marvel" produkcije "Avengers", "Black Panther", "Guardians of the Galaxy", "Iron Man", "Black Widow" i "Spider-Man".

"Netflix" je i ove godine zadržao priključak s konkurencijom, tako da ima tri ostvarenja u top 10 najboljih, a publika je najviše favorizovala serije "Stranger Things", "The Witcher" i "Ozark".

Istraživanje je pokazalo i koji elementi čine svaku od franšiza posebno finansijski vrijednom, a to je obuhvatalo odvažnost i inkluzivnost sadržaja. Što je serijal bio odvažniji, franšiza bi imala više perspektive i mnogo više ljudi bi osjećalo uzbuđenje zbog serije ili filma.

Neke od odvažnih franšiza koje je pronašao NRG uključuju "Netflixov" "Black Mirror", serijal "Kosmos" iz produkcije "Foxa" i "Nacionalne geografije", "Marvelov" "Black Panther" i brodvejski mjuzikl "Hamilton" koji je došao na kanal "Disney Plus" ovog ljeta.

Zaključak ovogodišnjeg istraživanja je vezan za otkazivanje snimanja većine sadržaja za narednu godinu zbog pojave pandemije virusa korona, zbog čega su se mnogi korisnici okrenuli striming sajtovima i video-igrama kojima su trošili slobodno vrijeme.

Lista najgledanijih

  1. "The Mandalorian"
  2. "Avengers"
  3. "Stranger Things"
  4. "John Wick"
  5. "Black Panther"
  6. "Guardians of the Galaxy"
  7. "The Witcher"
  8. "Ozark"
  9. "Spider-Man: Into the Spider-Verse"
  10. "Black Widow"
  11. "Deadpool"
  12. "Thor"
  13. "Iron Man"
  14. "Mario Bros."
  15. "Toy Story"
  16. "Doctor Strange"
  17. "Spider-Man"
  18. "Coco"
  19. "The Lion King"
  20. "Hamilton"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije