Film i serije

Na male ekrane stižu domaće drame, komedije i trileri

Na male ekrane stižu domaće drame, komedije i trileri
Foto: N.N. | Na male ekrane stižu domaće drame, komedije i trileri

Zlatni talas snimanja i domaće produkcije čini se da je odavno preplavio male ekrane širom regiona, a hiperprodukcija u svojoj punoj snazi omogućila je brojnim projektima da konačno dobiju svoju zasluženu ekranizaciju i popularnost.

Nakon teškog perioda pandemije, koji nije zaobišao ni vrata umjetnosti, čini se da se domaća produkcija konačno vratila na scenu u punom sjaju, a ovo doba moglo bi se nazvati zlatnim za njih. Duga i iscrpna snimanja te zanimljivi scenariji uobličeni pod rediteljskim palicama iskusnih reditelja okupili su brojna glumačka imena, a mnoge serije su naišle na sjajnu reakciju publike, da su čak u planu snimanja nekoliko nastavaka ovih ekranizovanih zanimljivih priča i zapleta. U nastavku izdvajamo nekolicinu domaćih TV serija koje su osvojile srca publike širom regiona, a sudeći po prethodnoj radnji i budućim najavama, njihovi zapleti prikovaće nas uz male ekrane, a čini se da priča o njima zapravo tek počinje.

"Ubice mog oca"

"Ubice mog oca" vratile su se na naše male ekrane sa novih 12 epizoda pete sezone. Avantura inspektora Aleksandra Jakovljevića nikada dosta, pa i ne čudi što gledaci već radoznalo upiru oči u pravcu produkcije i razmišljaju o novoj sezoni, a Nataša Drakulić, autorka i scenaristkinja popularnog trilera, odlučila je da im olakša muke. Kako kaže, scenario za šestu sezonu već je gotov, a snimanja bi trebalo da počnu ovog mjeseca. Kao što znamo, u trenutnim epozodama riječ je o veoma aktuelnom problemu vršnjačkog nasilja čiji ishod često može biti fatalan, a o zapletima u sljedećoj sezoni sigurno će se znati više u narednom periodu.

"Azbuka našeg života"

Ostala je još samo jedna epizoda do finala prve sezone serije "Azbuka našeg života", ali to ne treba da brine pošto je u prošlu srijedu zvanično potvrđena i druga sezona! Kreatorka i rediteljka serije "Azbuka našeg života" Jelena Bajić Jocić potvrdila je da je druga sezona već u pripremi i da se trenutno piše scenario, a kako kaže, biće uzbudljivo, biće novo, te ovi ljudi definitivno nastavljaju svoje živote. Bračni par kada se nađe pred velikom krizom u svom odnosu pokrenuće lavinu emocija, osjećanja, pogrešnih ili pravih životnih koraka i odluka, a nova sezona će sigurno izazvati još veće reakcije javnosti.

"Klan"

Premijera druge sezone serije "Klan" nas očekuje na ovogodišnjem, jubilarnom 50. FEST-u, kada će publika pogledati prve dvije epizode, nakon čega nas očekuje i televizijska premijera na kanalu Superstar. Serija koja je osvojila publiku svih uzrasta, pod palicom kreatora serije Bobana Skerlića u nastavku donosi uzbudljive priče koje će pratiti dalji uspon mafijaškog klana na čijem su čelu Šok i Paša, čije uloge tumače mladi glumci Nedim Nezirović i Aleksandar Dimitrijević.

"Junaci našeg doba"

U utorak, 8. februara, na 1. programu RTS počinje nova sezona porodične serije po scenariju Siniše Pavića "Junaci našeg doba". Nakon velikog uspjeha prve sezone, pred publiku stiže nastavak priče o običnim ljudima i njihovim životnim borbama. Drugu sezonu serije obilježiće produbljivanje sukoba novopečenog predsjednika opštine Miroslava Čičanovića (Igor Đorđević) i njegovog partijskog šefa Mileta Muzića (Nenad Jezdić), i pokušaj predsjednika stranke da smijeni Čičanovića, a publika širom regiona s nestrpljenjem očekuje nove epizode.

"Državni službenik"

Čak 12 novih epizoda popularne serije "Državni službenik", po scenariju Vladimira Kecmanovića i Staše Bajac, a u režiji Miroslava Lekića, stiže na male ekrane na proljeće ove godine. Prema riječima režisera, treći serijal se bavi koronom i problemima koji su se pojavili s pandemijom. Svi stari likovi koji se pojavljuju u prvoj i drugoj sezoni, pojavljuju se i u trećoj, a biće tu i novih likova koji će se tek pridružiti ekipi. Ova serija iz epizode u epizodu doživljava sve veću popularnost, a zasigurno je da će i nove sezone dobiti ovacije zadovoljne publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije