Film i serije

Olivera Bacić za "Nezavisne": Bila je odgovornost igrati Lepu Lukić

Olivera Bacić za "Nezavisne": Bila je odgovornost igrati Lepu Lukić
Foto: Tanjug | Olivera Bacić za "Nezavisne": Bila je odgovornost igrati Lepu Lukić

Olivera Bacić je jedna od najpopularnijih mladih srpskih glumica, a veliki dio publike je prepoznaje po ulogama u ostvarenjima reditelja Milana Karadžića "Komšije" i "Biser Bojane".

Ipak, ljubitelji pozorišne umjetnosti sigurno je pamte, između ostalog, po ulozi Rade u kultnoj predstavi "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama. Nedavno je imala priliku da tumači živu muzičku legendu Lepu Lukić, koju je predstavila u novom filmskom ostvarenju "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića. Reakcije publike na film su izuzetne, a velike simpatije osvojila je upravo Bacićeva svojom zanimljivom i razdraganom ulogom. Kako kaže, snimanje je bilo zahtjevno i temeljno, prilika da tumači Lepu Lukić predstavlja joj veliku radost, a mnogo prilika koje je dobila u glumačkom svijetu zapravo nije očekivala. U intervjuu za "Nezavisne" Bacićeva govori o filmu "Toma", predstavi "Cigani lete u nebo" te ostalim TV projektima koji su na neki način označili njen život.

NN: U dugo očekivanom filmu "Toma" tumačite zapaženu ulogu i lik istaknute pjevačice Lepe Lukić. Koliko je bilo teško i zahtjevno odigrati jedan takav lik?

BACIĆ: Nije bilo zahtevno koliko je bila velika radost za mene da budem deo ekipe filma "Toma" i, naravno, da prikažem kraljicu domaće muzike Lepu Lukić.

NN: Da li ste osjećali dodatni pritisak s obzirom na to da tumačite stvarni lik koji može da da i svoju kritiku na Vaš rad?

BACIĆ: Nisam osećala pritisak, ali odgovornost jesam. Međutim, imala sam adekvatne pripreme, dobre instrukcije od strane reditelja i cele ekipe.

NN: Kako biste opisali cjelokupno snimanje i koliki je bio izazov igrati u ovom filmu s obzirom na to da ste dijelili kadar i sa mnogim poznatim imenima?

BACIĆ: Snimanje bih opisala kao veoma zahtevno i temeljno. Raspon radnje obuhvata godine od pedesetih do devedesetih prošlog vijeka. Bilo je dosta posla oko šminke, kostima, pa je samim tim bilo izazovnije za rad. Sve u svemu, fenomenalan proces.

NN: Kada se spomene pozorišni život, nemoguće je zaobići Vašu ulogu Rade u mjuziklu "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama. Šta ta uloga predstavlja za Vas?

BACIĆ: Uloga Rade u mjuziklu "Cigani lete u nebo" je jedno potpuno novo iskustvo za mene u pozorištu, pre svega žanrovski. Na kasting sam otišla, pripremila se, ali nisam očekivala da ću postati deo ansambla. To je predstava u kojoj sam se ponovo rodila, pozorište koje me je prigrlilo na najplemenitiji mogući način. Svako novo igranje za mene je uživanje i svakom se radujem kao da je prvi put.

NN: Zapaženu ulogu ostvarili ste i u popularnoj domaćoj seriji "Komšije". Nakon nje uslijedila je i uloga u seriji "Biser Bojane", takođe reditelja Milana Karadžića. Kakvo je Vaše osjećanje i iskustvo te da li je ta saradnja bila prekretnica za Vašu popularnost u glumačkom svijetu?

BACIĆ: "Komšije" i "Biser Bojane" su moja prva pojavljivanja na televiziji nakon završene akademije. Nakon toga su usledili sledeći projekti i imala sam sreće da sam imala dobre i zapažene uloge. Uloga Jele u seriji "Komšije" je takoreći moje prvenče i mnogo sam naučila kroz nju i snimajući tu seriju. Uvek se osvrnem sa zahvalnošću na datoj prilici kao početnici.

NN: Kada pomislite na svoju glumačku karijeru, da li sebe u budućnosti prije vidite pod svjetlima reflektora na daskama ili je to ipak pred kamerama?

BACIĆ: Sebe vidim tamo gde se budem najbolje osećala, a to je zasad i jedno i drugo. Svako nosi svoju posebnu lepotu i izazove, što je čar našeg posla i privilegija zapravo svakog umetnika su sloboda i izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije