Film i serije

Serije koje će obilježiti jesen, ali i godinu

Serije koje će obilježiti jesen, ali i godinu
Foto: N.N. | Serije koje će obilježiti jesen, ali i godinu

Zbog pandemije virusa korona popularnost striming platformi za gledanje serija i filmova naglo je skočila. U moru aktuelnih ostvarenja koja se gledaju na "Netflixu", HBO-u i drugim platformama, teško je izdvojiti najbolje serije.

Ipak, ako je suditi po popularnosti i radnji serija, one najbolje, odnosno nastavci nekih očekuju nas ove jeseni.

"Mare of Easttown"

Na listi najpopularnijih serija svakako se našla "Mare of Easttown" (Meri iz Istauna). Ova mini-serija u produkciji HBO-a, koju potpisuje Bred Ingelsbi, za veoma kratko vrijeme je dostigla ogromnu popularnost širom svijeta. Prati priču detektivke Meri, koja u malom pensilvanijskom gradu istražuje lokalno ubistvo, koje je pritom specifično. Usput, Meri prolazi kroz sijaset privatnih problema poput razvoda, gubitka sina i mnogo toga još. Glavnu ulogu u ovoj hit seriji tumači Kejt Vinslet, koja je inače zabranila reditelju da joj uljepšava fizičke nedostatke.

"Lupin"

Na listi najboljih serija nalazi se i francusko ostvarenje "Lupin". U prvoj epizodi radnja se odvija u "Luvru", gdje se prodaje ogrlica kraljice Marije Antoanete. Zaplet se međutim usredsređuje na Asana Diopa, koga je pokojni otac, koji se nevino optužen ubio u zatvoru, naučio da cijeni Leblankove knjige. Prva sezona serije "Lupin", ima samo pet (napetih) epizoda, te gledaoci s nestrpljenjem iščekuju nastavak.

"La Casa de Papel"

Kada se biraju najbolje serije, nemoguće je izostaviti krimi-dramu "La Casa de Papel", u kojoj jednog od likova tumači i srpski glumac Darko Perić. Misteriozni Profesor, kako ga zovu, planira najveću pljačku banke u istoriji, a u tome mu pomaže osmoro saučesnika. Njihov cilj je da upadnu u Kraljevsku kovnicu u Madridu i da odštampaju 2,4 milijarde evra. Zbog toga oni odlaze u izolaciju koja traje jedanaest dana, što im otežavaju elitne policijske snage i 67 talaca. "Netflix" je inače najavio petu, ujedno i posljednju sezonu serije, za septembar i decembar ove godine.

"Clickbait"

Ako vas zanima na koje sve načine društvene mreže mogu negativno da utiču na čovječanstvo, "Clickbait" je najbolja serija za to. Ova mini-serija od osam epizoda prati Nika Bruera, koji je posvećeni otac, suprug i brat, kome se jednog dana gubi svaki trag. Ubrzo potom na internetu osvane snimak na kome je brutalno pretučeni Nik koji drži plakat s natpisom "Ja zlostavljam žene. Na pet miliona pregleda umirem". Dok se njegove supruga i sestra bore da ga spasu, otkrivaju i njegovu dosad nepoznatu stranu.

"Friends Reunion"

Ako se neki nastavak serije čekao s nestrpljenjem i ushićenjem, to je specijalna epizoda jedne od najboljih serija svih vremena. Prvi put, poslije sedamnaest godina, čuvena šestorka iz serije "Friends" okupila se, ovoga puta uz moderatora Džejmsa Kordena. Uz njega, u specijalnoj epizodi "Friends Reunion" našle su se i mnoge svjetske zvijezde. Epizoda je prikazana u maju, a bila je emotivan i nostalgičan povratak u prošlost.

"Kljun"

Domaća serija čije se prikazivanje željno iščekuje je serija "Kljun", koja prati život ambiciozne detektivke Sonje Kljun. Ona odlazi u Suboticu kako bi istražila samoubistvo sina lokalnog moćnika, a ovaj slučaj će mladoj istražiteljki promijeniti život iz korijena. Sonja ne samo da će razriješiti sumnjivo samoubistvo, već će na površinu izbaciti i potisnutu tajnu iz daleke prošlosti.

"Vreme zla"

Kada su u pitanju najbolje domaće serije čije se emitovanje s nestrpljenjem iščekuje, nezaobilazno je pomenuti i "Vreme zla". Radnja je, kao i u romanima Dobrice Ćosića, smještena između dva svjetska rata s malim uplivom u početak Drugog svjetskog rata. U seriji pratimo priču dvije porodice - Katić i Dragović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije