Film i serije

"Složna braća" spremna da pokore male ekrane novim humorom

"Složna braća" spremna da pokore male ekrane novim humorom
Foto: Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija | "Složna braća" spremna da pokore male ekrane novim humorom

Nastavak popularne serije iz devedesetih godina prošlog vijeka "Složna braća" pod nazivom "Složna braća - The Next Đeneration", doživio je nedavno bioskopsku premijeru u Beogradu, a sve s ciljem najave njenog budućeg televizijskog života na programu Superstar od 4. januara.

Tematika je ostala ista kao u "Složnoj braći", samo uz novu glumačku postavu, a među najvećima imenima našli su se Nataša Ninković, Radoslav Milenković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero, Milan Kovačević, Nikola Pejaković, Amar Ćorović, Maja Čampar, Ljubiša Savanović i mnogi drugi. Režiserskom palicom upravljao je Milorad Milinković, a scenario potpisuju Nenad Janković i Srđan Janković.

Jedan od izvršnih producenata "ETM produkcije" glumac Nenad Okanović naglasio je da ga posebno raduje okolnost da je bio u prilici da producira novu sezonu serije uz čije je kultne replike i sam odrastao. Ono što izdvaja kao najvažniji adut serije jeste ideja o relaksaciji odnosa među državama i ljudima na Balkanu i činjenica da treba da se okanemo nepotrebnih podjela.

Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija
Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija

Scenarista Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, napomenuo je da je bilo izrazito zanimljivo snimati "Složnu braću" i raditi sa takvim majstorima glume poput Andrije, Nataše, Ljube i svih drugih, i da je divno bilo sarađivati sa režiserom Miloradom Milinkovićem, koji je jedan od onih reditelja koji razumiju humor.

"Ako se publika bude barem upola smejala onome čemu smo se mi smejali tokom snimanja, naša misija će biti uspešna", istakao je Janković.

Iako su se u odnosu na prvu sezonu serije iz 1995. godine, koja je pratila poslijeratna dešavanja na teritoriji "ničije zemlje", prilike i okolnosti bitno izmijenile, nova sezona, sa novim, ali i starim likovima, pokazuje nam da je priroda univerzalnosti međuljudskih odnosa, kao i karakterističan humor naroda i pojedinaca sa prostora bivše Jugoslavije, jedna neprolazna i nepromjenljiva kategorija.

Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija
Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija

"Drago nam je što smo deo kultne serije koja je obeležila devedesete godine, a čije se replike i danas koriste. Sigurni smo da će nastavak biti na nivou stare serije 'Složna braća', ako ne i bolji, kao i da će garantovano odlična zabava dodatno obogatiti izuzetnu ponudu kvalitetnog filmskog i serijskog sadržaja našeg Superstar kanala, koju su prepoznali brojni televizijski gledaoci", izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor "Telekoma Srbija".

Srđanu Jankoviću ovo je bio jedan od prvih ozbiljnijih projekata, a i sam je fan prve verzije "Složne braće", međutim, kako kaže, sa legendama se ne može takmičiti i zato je ovo nešto potpuno novo. Na šaljiv način je ranije za "Nezavisne" objasnio da je inspiraciju za tekst, zajedno sa Karajlićem, pronašao u jednoj sobi sa idejama u njihovoj kući "odakle samo uzmeš šta ti je potrebno".

"Na kraju, ideja je potekla od običnih životnih situacija, iz novina, knjiga, filmova. Najviše scenarističkih pravila sam naučio iz knjiga, a onda sam ta pravila pretočio u delo kroz humor koji se nalazi oko nas", izjavio je svojevremeno Janković.

Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija
Ana Apostolović/E.T.M. Produkcija

Naposljetku, cijela ekipa koja je imala priliku da radi na nastavku ove kultne serije, složila se da je jedini cilj da se publika zabavi jednako kao što su se oni zabavljali na setu.

Serija je realizovana u zajedničkoj produkciji kompanije "Telekom Srbija" i "ETM Produkcije", a njenih 12 epizoda okupilo je neka od najvećih imena regionalnog glumišta koja su sa oduševljenjem prihvatila rad na ovom projektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije