Muzika

Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku

Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku
Foto: N.N. | Jelena Tomašević vrhunskim glasom prodrmala publiku

BANJALUKA - Stihovima pjesme "Panta rei" pop diva Jelena Tomašević uz pratnju novosadskog "Big benda" otvorila je u utorak naveče svoj solistički koncert na prepunoj ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.

Ovo je bio njen prvi samostalni nastup na Kastelu, za koji je, kako je istakla, vežu posebne uspomene još dok je nastupala kao prateći vokal poznatim muzičarima.

Raspoložena pop diva mnogobrojnoj publici, u kojoj su prevladavali njeni najmlađi fanovi, obratila se riječima: "Dobro veče, moja draga Banjaluko i okolino", nakon čega je uslijedilo izvođenje pjesme "Med i žaoka".

"Davne 2004. godine upravo sam na ovoj bini pevala kao parateći vokal Vladi Georgievu. Za ovo mesto vežu me lepe uspomene i drago mi je što sam s vama ovde, na ovom divnom mestu. Nadam se da ćemo se češće družiti", rekla je Tomaševićeva.

S ekipom vrsnih muzičara umjetnica vrhunskog glasa Banjalučanima se predstavila bogatim i raznolikim repertoarom, sačinjenim od pjesama s njenog prvog i drugog albuma, nekoliko izvornih pjesama, ali i obrada nekih numera, koje su publiku na nogama držale puna dva sata.

Muzička poslastica sačinjena od pjesama "Jutro", "Ime moje", "Život u koferima", Da mi je da mi se vrati moj dragi", "Okeani", "Ne dam na tebe", "Radio svira za nas" posebno se svidjela publici.

Publiku je nekoliko puta dizala na noge i izvornim pjesmama.

"Kao dete igrala sam folklor u Kragujevcu i pevala izvornu muziku. Nekako mi je ostalo za ceo život da negujem tu vrstu muzike pa na svojim koncertima ponekad otpevam nešto iz toga repertoara. Nadam se da nećete imati ništa protiv da i vama otpevam nešto od tih pesama", rekla je Tomaševićeva obraćajući se publici.

Njeno izvođenje pjesama kao što su "Gdje si bilo, jare moje", "Đelem, đelem", "Ej, dragi, dragi, božurove sadi", "Nema koga", publika je nagradila velikim aplauzom.

Organizator koncerta bila je Agencija "Star Travel", a kao specijalni gosti nastupili su članovi banjalučkog vokalnog ateljea "MaMa Vox", koji je izveo pjesmu "Another Brick In The Wall" grupe "Pink Floyd".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije