Muzika

"Karavan OK festa" prošao kroz Banjaluku

"Karavan OK festa" prošao kroz Banjaluku
Foto: N.N. | "Karavan OK festa" prošao kroz Banjaluku

Organizatori "Nektar OK festa", u saradnji s ustanovama kulture u Republici Srpskoj i BiH, pokrenuli su projekat "Nektar OK fest karavan" s ciljem promocije programa festivala za narednu godinu i kreiranja kvalitetnog kulturnog sadržaja koji će vratiti program i publiku u te ustanove.

Nakon Foče i Trebinja, karavan kulture je stigao i u Banjaluku, gdje je publika mogla uživati u bogatom programu jednog od najboljih festivala u zemlji.

"Nektar OK fest karavan" je u gradu na Vrbasu započeo u "Peckham pubu" promocijim knjige "Za sutra najavljuju konačno razvedravanje", autora Branka Rosića. Ovaj poznati pisac je zamjenik glavnog urednika magazina "Nedeljnik", a njegove knjige veoma su popularne kod publike. Njegov drugi roman, koji je predstavio pred banjalučkom publikom, priča je o dva brata, poznatim imenima ovdašnje medijske i muzičke scene, koja ima nekoliko zanimljivih i atraktivnih tokova.

Nakon književnog dijela "Nektar OK fest karavana", u večernjim časovima održan je nastup benda "Kanda, Kodža i Nebojša" u koncertnoj dvorani Banskog dvora. Muzičari ovog kultnog beogradskog benda publici su se predstavili u aranžmanima prilagođenim akustičnim gitarama. Riječ je o repertoaru koji je i zvučno i sadržajno drugačiji od uobičajenih svirki ovog sastava.

Gitarista benda Nenad Pejović je uoči koncerta za "Nezavisne" istakao da je tekuća godina nosila brojne izazove za ovaj poznati bend. 

"Nikada nam se nije desilo da za šest meseci ne odsviramo nijedan koncert ili da tokom tri meseca ne održimo nijednu probu, ali opet, nisu muzičari jedini u problemu. Sa druge strane, nemam dilemu da će potreba za muzikom preživeti ovo đavolsko, bezdušno vreme", rekao je Pejović.

Narednog dana "Nektar OK fest karavana" publika je mogla da uživa u izložbi fotografija "OK Fest retrospektiva" autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, koja je otvorena u Klubu studenata Banjaluke (KSB).

Za večernje časove bila je najavljena projekcija filma "Tusta", režisera Andreja Korovljeva, u Banskom dvoru, a nakon toga je planirana i projekcija filma "Nebeska tema - Priča o Vladi Divljanu", režisera Mladena Matičevića.

Narena stanica "Nektar OK fest karavana" je Gradiška, gdje će 19. novembra publika moći uživati u pripremljenom programu u Kulturnom centru ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije