Muzika

Maja Louis za "Nezavisne": Vaga me opomenula da moram da se probudim

Maja Louis za "Nezavisne": Vaga me opomenula da moram da se probudim
Foto: D. Jerminov | Maja Louis za "Nezavisne": Vaga me opomenula da moram da se probudim

Pesma "Majo, probudi se" je motivaciona pesma koja je inspirisana mojim radom na sebi i verujem da će se mnogi pronaći u njoj. Svi mi imamo želje i ciljeve koji nam na prvi pogled deluju kao neostvarivi i često tražimo izgovore. Ovom prilikom šaljem poruku: "Ako hoćeš, možeš! Teško je, ali možeš sve!", rekla je pjevačica Maja Louis za "Nezavisne novine" povodom premijere njenog novog singla "Majo, probudi se".

Pjevačica je kroz novu pjesmu ispričala kako je tekao njen proces treninga i transformacije, a zanimljiv video-spot prati svaki korak rada na sebi u kombinaciji profesionalnih snimaka s amaterskim. Maja za "Nezavisne" govori kako je pjesma nastala u saradnji sa njenim bratom Markom Louisom, koliko sam singl može biti motivacija slušaocima da rade na sebi, ali i najavi njenog novog albuma.

NN: Koliko ste dugo radili na ovoj pjesmi i ko je sve učestvovao u realizaciji?

LOUIS: Jako je brzo nastala jer, kada sam napisala tekst, ja sam je već ritmički čitala kako je zamišljam i Marko je odmah prokomentarisao: "Pa ovo je gotova pesma, sve mogu da zamislim već sada dok te slušam". Tako smo ubrzo ušli u studio, zvali Gorana Savića Čakija da odsvira bubanj, Aleksandra Dragutinovića Šekspira sa bas gitarom i Nikolu Jezdića Pindu da snimi električne i akustične gitare. Marko je snimio rečenice koje mi je kroz naše odrastanje često ponavljao. Aranžman smo radili Marko i ja zajedno, a produkciju i miks je naravno radio Marko.

NN: Pjesma je dobila i zanimljiv video-spot. Na kojim lokacijama je sniman i da li se tokom snimanja desila neka interesantna anegdota koju ćete rado pamtiti?

LOUIS: Jedno jutro sam se probudila i stala na vagu te pala u nesvest. To je bio 5. jun ove godine. Već sam tada tri puta nedeljno trenirala, ali i ždrala. Te noći sam sanjala ceo spot i u toku noći sam se probudila i sva srećna poslala ideju Draganu Jereminovu koji puno sarađuje i sa mnom i sa Markom, a poslala sam istu poruku i Ivani Horvat, koja je individualni trener i kod koje treniram kik-boks. Ujutru kad sam se probudila oboje su mi odgovorili da su oduševljeni idejom i od ponedeljka, 8. juna, krenuli smo s akcijom. Snimali smo i profesionalno i amaterski kako bismo sakupili snimke cele moje transformacije, a treninge je držala moja draga Ivana Horvat. Ishranu i način života sam potpuno promenila i sada treniram šest puta nedeljno i osećam se fantastično. Bilo je teško i na početku nisam mogla da skočim i mnogo sam bila smešna, ali baš to sam želela da prikažem. Želela sam da je sve stvarno tako kako jeste, svaki je početak težak, ali kada krenu rezultati nema lepšeg osećaja. Snimali smo u okolini Kovina i u sali za kik-box "X baza" u Borči.

NN: Smatrate li da Vaša lična priča koju ste predstavili u stihovima ove pjesme može biti motivacija Vašim slušaocima da se i oni probude?

LOUIS: Sigurna sam u to da svi koji imaju želju nešto da postignu ili promene, to i mogu. Ja bih bila presrećna kada bi moja pesma pozitivno uticala na nekoga da promeni loše navike kod sebe.

NN: Kako Vi gledate na pojavu pandemije virusa korona i koliko je pandemija uticala na Vas kao muzičara?

LOUIS: Ja ovu situaciju shvatam veoma ozbiljno. Čuvamo se svi u porodici i nadamo se da će brzo proći. Trudim se da iz svake situacije izvučem najbolje što mogu i tako sam i ovu pandemiju iskoristila da pišem pesme, čitam knjige, provodim puno vremena sa porodicom i radim na sebi u svakom smislu.

NN: Kakvi su Vam naredni planovi kada je u pitanju autorski rad?

Spremam novi album koji će izaći za moj rođendan - 19. maja naredne godine i baš sam uzbuđena i srećna kako teče priprema albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije