Muzika

Maratonski program od 16 sati označio kraj "Sea Dancea"

Maratonski program od 16 sati označio kraj "Sea Dancea"
Foto: N.N. | Maratonski program od 16 sati označio kraj "Sea Dancea"

Ovogodišnji "Sea Dance" festival posljednjim i do sada neviđenim maratonskim programom koji je trajao 16 sati označio je zvanično kraj ljetne festivalske sezone.

Nizu izazova pred kojima su se organizatori našli proteklih mjeseci pridružila se i subotnja oluja, zbog koje je kompletan line up tog dana prebačen na nedjelju.

Ipak, zato će jedan od najdužih festivalskih dana zabilježenih na ovim prostorima, nošen maestralnim nastupima "Tale Of Us" Borisa Brejche i Senidah, ostati upisan u istoriju. U ljetu u kojem se svjetska manifestacijska industrija polako diže na noge "Exit" tim uspio je, nakon festivala u Novom Sadu, realizovati i "Sea Dance" te tako upisati Crnu Goru na evropsku festivalsku mapu, uz rigorozno poštovanje epidemioloških mjera na ulazima.

Događaj kojim je produženo ljeto prepoznali su i publika i izvođači, ali i sama Vlada Crne Gore, čiji je potpredsjednik Dritan Abazović došao na otvaranje festivala i izjavio da "Sea Dance" vidi kao "krunu uspješne turističke sezone". Buljaricu je od 26. do 29. avgusta kroz produženo, četvorodnevno izdanje "Sea Dancea" posjetilo više od 22.000 gostiju iz više od 40 zemalja svijeta.

Svi oni uživali su u sjajnim, duboko emotivnim i inspirisanim nastupima velikih svjetskih i regionalnih zvijezda kao što su Maceo Plex, Boris Brejcha, "Tale Of Us", Meduza, Satori, Topic, Senidah, "Bajaga i Instruktori", Vojko V, Tijana T, "Fox & Surreal" i mnogi drugi. Za neke od njih ovo je bio prvi nastup nakon gotovo godinu i po dana pauze, a nekima prvi susret s Crnom Gorom, Budvom i plažom Buljarica, pri čemu nisu štedjeli komplimente na račun lokacije festivala.

Prve večeri festivala nad tirkiznom uvalom odjekivali su bezvremenski hitovi regionalnih rok legendi "Bajage i Instruktora". Multitalentovani umjetnik Satori donio je magiju kroz svoj jedinstveni live nastup, satkan od emocija i etno-elektronskog zvuka te izjavio: "U momentu kad stigneš - pomisliš: Da, ovo je život! Samo na Balkanu se može vidjeti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici".

Druge festivalske večeri Maceo Plex potpuno je očarao publiku festivala, počastivši ih nevjerovatnim setom u kojem je premijerno zavrtio pjesme s novog albuma, a regionalno popularni trap dvojac Fox i Surreal sjajno raspoloženje prenijeli su na pozornicu, dok je cijela Buljarica bila na nogama uz maestralnog repera Vojka V.

Posljednje festivalske večeri majstori melodičnog tehno zvuka, fantastični italijanski dvojac "Tale Of Us" priredili su publici jedinstveno muzičko iskustvo, duboko protkano emocijom. Nakon njih dugoočekivani velikan elektronske scene Boris Brejcha briljirao je na glavnoj festivalskoj sceni, dok je balkanska trap kraljica Senidah ponovo svojim pjesmama ujedinila regiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije