Muzika

Marčelo i "Rock simfonija" predstavili rimejk pjesme "Sveti bes"

Marčelo i "Rock simfonija" predstavili rimejk pjesme "Sveti bes"
Foto: N.N. | Marčelo i "Rock simfonija" predstavili rimejk pjesme "Sveti bes": Poklon publici

Poznati reper s adresom u Beogradu Marčelo objavio je reizdanje pjesme "Sveti bes" u saradnji s orkestrom "Rock simfonija" iz Banjaluke. Legendarna pjesma u novoj verziji je nastala prema originalnoj kompoziciji Radeta Sklopića Rejda, a napravljena je prije deceniju i po.

"Iako mračna i teška stvar, 'Sveti bes' oduvek je spadao u one publici najdraže", kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pjesme, koja u redovima poštovalaca uživa gotovo kultni status.

Marčelo je i ranije nastupao s banjalučkim orkestrom i na ovim koncertima je godinama bio rado viđen gost, a na repertoaru se, između ostalog, često nalazio i "Sveti bes", koji za autore ima posebnu emotivnu vrijednost.

"To je prvo što smo nas dvojica, kao kompozitor i tekstopisac, ikada napravili zajedno, a na refrenu su, osim Dragoljuba Markovića i Gage Ilinčića, i vokali našeg druga Boksija Kinđića, koji više nije među nama. Animirani spot delo je Mustafe Mulahusejnovića, vizuelnog umetnika koji se ovoj pesmi takođe vratio: u vreme njenog prvobitnog objavljivanja, nadahnula ga je za 'prvu ruku' videa, kojom je u sliku pretočen deo pesme. Sada je pred publikom dovršen rad, takav da u stopu prati i dodatno dočarava atmosferu pesme", dodao je Marčelo.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi saradnici najavljuju čitav niz projekata na kojima marljivo rade.

"Godina nam je svima izmakla iz ruku: umesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći deo naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen. Sledeća godina zato mora biti velika i puna elana. Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl 'Udahni' objavili u februaru, biće tu i jedan zaseban mini-album sa sedam pesama za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i muzika iz predstave 'Bura' i Rejdov novi samostalni kompozitorski album '12 Rooms'. Što se pak 'Svetog besa' tiče, rimejk nije tu da zameni staru verziju. Zajedno sa spotom, on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vernost, ljubav i strpljenje", poručio je Marčelo.

Gitarista i osnivač "Rock simfonije" Dragan Moconja ističe da je proces stvaranja nove verzije pjesme "Sveti bes" trajao duže vrijeme i da je sama pjesma snimljena u studiju "Pavarotti" u Mostaru još prošle godine.

"Najveći izazov je sam po sebi uhvatiti se u koštac s pjesmom koja je odranije veliki hit. Zatim takvoj pjesmi dati neki svoj pečat, pečat 'Rock simfonije', a da se ne naruši rep vajb pjesme. Mislim da smo i te kako uspjeli i ponosni smo na ovu saradnju", istakao je Moconja i dodao da je ova pjesma samo početak saradnje koja će se odvijati i u budućnosti.

"Imamo dosta planova. Čekamo samo da prođe ovaj period korone te da se vratimo na naše standardne koncertne aktivnosti kao i aktivnosti na nivou snimanja pjesama s još nekim izvođačima. Reakcije publike su zasad koliko mogu da vidim sjajne. Ljudima se sviđa ova saradnja.  Dodao bih još da spot za pjesmu daje posebnu notu i da je zaista sjajan te jasno oslikava sve što mi sviramo", zaključio je Moconja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije