Muzika

Novi singl: "Helem nejse" i dalje gura svoju priču

Novi singl: "Helem nejse" i dalje gura svoju priču
Foto: Ustupljene fotografije/Promo | Novi singl: "Helem nejse" i dalje gura svoju priču

Nakon duže diskografske pauze, sarajevski sastav "Helem nejse" obradovao je sve ljubitelje njihove muzike novim singlom "Guramo tu priču".

Singl "Guramo tu priču" predstavljen je impresivno mračnim video-spotom baziranim na sudaru tarantinovskog štiha i kinematografskog stilskog crnila balkanskog filma devedesetih godina prošlog vijeka, uz nezaobilazan i prepoznatljiv šarm i humor "Helem nejsea".

Ovo je još jedno audio-vizuelno ostvarenje nastalo u saradnji s Admirom Švrakićem, koji potpisuje režiju i scenario.

"Pjesma je nastala za potrebe 'Novogodišnje priče', prazničnog specijala serijala 'Bruca Braca Bruda Brada', te kao takva predstavlja vezivno tkivo između nas autora serijala i nas muzičara", rekli su članovi "Helem nejsea".

Njihov posljednji studijski album "Gluten Tag" objavljen je 2020. godine, pred sami službeni početak pandemije virusa korona, a grupa je započela rad na nasljedniku.

"Rad na novom materijalu je počeo i to je sve što možemo reći u ovom trenutku", kazali su članovi ove grupe.

"Helem nejse" intenzivirali su aktivnosti te će u prvom kvartalu 2022. godine finalizovati rad na novoj sezoni serijala "Bruca Braca Bruda Brada", čija se premijera očekuje u aprilu 2022. godine na BBBB YouTube kanalu.

Novi hit ove grupe omogućio je Toshi Domaćin, koji je radio muziku i aranžman, dok su za tekst bili zaduženi Stihi i Gaga. Društvene mreže su već preplavljene reakcijama zadovoljne publike, a samo neki od komentara su: "Bravo ekipa, odlična stvar", "Idemo da guramo tu pjesmu u trending", "Spot goriii", "Jako, brate mili, spot drama".

"Helem nejse" je sarajevska hip-hop muzička grupa koja je nastala 2014. godine i čine je članovi: Admir Čular (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin). Na YouTube platformi bilježe milionske preglede, a najveću popularnost i prepoznatljivost stekli su nakon objave singlova: "Kabadahija" (duet sa Markom Louisom), "Pionirska" (duet sa bendom "Dubioza kolektiv") i "Bosnia". Pored muzičkog opusa, iza muzike grupe "Helem nejsea" takođe su radijske emisije, aktivizam, pisanje. Nakon pet godina provedenih na talasima radija Otvorena mreža, "Helem nejse" se preselio u svoj vlastiti studio u kojem realizuju emisiju u potpuno novom konceptu i video-formatu. Jedan od najpopularnijih segmenata emisije je crtana serija "Bruca Braca Bruda Brada", koja na jedinstven i humorističan način tematizuje sve interesantne društvene pojave i fenomene iz perspektive četiri "mahalska underdoga", a mjesto radnje je naselje u Sarajevu Švrakino selo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije