Muzika

Porodični bend "Infuzija": Kad korona prođe moramo se vratiti na scenu jači

Porodični bend "Infuzija": Kad korona prođe moramo se vratiti na scenu jači
Foto: N.N. | Porodični bend "Infuzija": Kad korona prođe moramo se vratiti na scenu jači

Porodični bend "Infuzija" iz Bratunca, koji čine otac Rajko Ostojić i sinovi Mirko i Đorđe, nakon nekoliko značajnih singlova najavljuju svoj prvi studijski album. Naime, u pitanju je izdanje koje će brojati 12 pjesama, a neke od ovih numera proteklih mjeseci predstavljene su kao singlovi.

"Radili smo te pjesme skoro dvije godine i nismo još sve završili. Ispočetka je to išlo jedna snimljena pjesma pa druga za pola godine", rekao je Ostojić za "Nezavisne".

U vremenu masovne objave singlova muzičari se rijetko odlučuju za objavu albuma kao cjeline. Razlozi za ovakve odluke su uglavnom u vezi sa brzinom vremena u kojem živimo, pa je tako i slušanje albuma od početka do kraja palo u drugi plan. Ipak, još postoje umjetnici poput članova porodičnog benda koji žele da svoj rad objave u jednoj cjelini, jer osim kompletiranog albuma iza ove objave stoji i velika satisfakcija autora.

"Istina je, nema isplativosti u objavi albuma i rijetko ko kupuje kompakt-diskove, mada ima ljudi. Ja volim imati nečiji CD, kupim ga. Nije to ni pet odsto kao što je bilo prije, tako da u suštini to izdanje dođe više kao repromaterijal, podsjetnica da postoji bend koji je nešto uradio", istakao je Ostojić.

Kada je u pitanju premijera albuma "Infuzije", muzičar dodaje da bend još nema tačan datum kada će predstaviti rad publici, a razlozi za odgađanje su u vezi s pojavom pandemije virusa korona zbog koje nije moguće ni promovisati album u punom kapacitetu.

"Ne očekujemo trenutno ništa, pogotovo sad za vrijeme pandemije. Baš je sve pokvarila. Voljeli bismo da se što prije pojavi na tržištu, ali kad bog da. Imali smo stalno nastupe i baš nas je presjeklo ovo. Mi smo svjesni kako stvari stoje, koristimo slobodno vrijeme da snimamo, komponujemo i vježbamo. Ovo će proći, ne znamo kad, ali čim prođe moramo se vratiti na scenu jači", zaključio je Ostojić.

Muzičar je takođe poručio da nije dobro kako danas kolege sa scene padaju u depresiju zbog trenutne situacije i dodaje da će i ova pošast proći.

"Poručio bih svima, ne samo muzičarima - živnite malo, proći će sve i svašta ćemo još doživjeti, a na kraju ćemo proći i mi. Naša muzička scena je bila jako siromašna, iako imamo puno talentovanih muzičara. Nekako sve nedaće utiču na nas. Nije vala ni država ulagala u kulturu. Primjećujem da u oglasima dominira muzička oprema i to je tužno", zaključio je Ostojić.

Kako je dosadašnja praksa bendova bila da nađu dobrog izdavača i producentsku kuću koja će objaviti album, tako su otac i sinovi iz "Infuzije" počeli da traže izdavačku kuću koja će stati iza njihovog rada. Ukoliko se to ipak ne desi, oni će svakako svoj materijal predstaviti samostalno publici.

"Nije nužno imati izdavača. Nisam siguran koliko se više time dobije kad album izda neka kuća, zavisi koja je kuća i koji su uslovi. Nije to kao nekad - da uz to ide medijsko pokrivanje, da vas oni prezentuju i slično, ali treba sve pokušati", naglasio je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije