Muzika

Pratite nas na Google news

Preminuo pjevač narodne muzike Miroslav Radovanović

Preminuo pjevač narodne muzike Miroslav Radovanović
Foto: Printscreen YouTube | Preminuo pjevač narodne muzike Miroslav Radovanović
N.N.

Pjevač Miroljub Brzaković Brzi, oprostio se od svog kolege Miroslava Radovanovića koji je preminuo.

"Otišao je u večnost jos jedan moj dragih kolega a imao sam to zadovoljstvo da ga i lično upoznam pre neku godinu na snimanju novog programa na TV Braničevo ako se dobro sećam i na prvi kontakt sa njim sam osetio da je dobar i iskren covek, ostaju neke pesme poput ove koju je snimio 1973. godine koje će se pevati dok je ljudi i sveta", napisao je Brzi u svojoj objavi, prenijeli su srpski mediji.

Foto: Pruntscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Radovanović je publici je najviše poznat po pjesmi "Ti si žena mog života".

Rođen je 1947. godine u selu Trešnjevica kod Arilja. U ranoj mladosti učestvuje na mnogim takmičenjima pjevača amatera. Prvu ploču snima 1970. godine sa pjesmama "Želeo bih da te sretnem" i "Ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom", nastale u saradnji sa kompozitorom Časlavom Đokovićem. Ubrzo nakon toga je usledila saradnja sa kompozitorom Predragom Vukovićem Vukasom i nastaje veliki hit "Ti si žena mog života". Ploča je prodata u 500.000 primjeraka. Potom se ređaju hitovi "Dok te čekam ispod lipa", "Doviđenja, doviđenja", "Ne igraj se, ne muči mi dušu" i mnogi drugi.

U toku svoje dugogodišnje karijere sarađivao je sa kompozitorima kao što su Časlav Đoković, Predrag Vuković Vukas, Predrag Negovanović, Šaban Šaulić i mnogi drugi. Neke pjesme je i sam komponovao.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije