Muzika

Pratite nas na Google news

Redov i Darko Savić podržali žene i poručili im "Ne trpi"

Redov i Darko Savić podržali žene i poručili im "Ne trpi"
Foto: N.N. | Redov i Darko Savić podržali žene i poručili im "Ne trpi"
David Jojić

Reper Redov i sportista Darko Savić iz Banjaluke pridružili su se kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i kroz novu pjesmu poslali poruku svim ženama: "Ne trpi."

Muzičar Nemanja Mačinković, koji stoji iza imena Redov, ističe da je do realizacije ove pjesme došlo na poziv organizacije "Udružene žene" iz koje su imali molbu za Darka Savića da se izjasni kao sportista povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

"Došli smo na ideju da to zajedno uradimo na svoj način. Na pjesmi smo radili jedan dan. Željeli smo da to bude kraća pjesma. Kada je manje riječi, bolje se čuje poruka", rekao je reper Redov i dodao da numeru prati kompaktan video, koji može da se postavlja na sve društvene mreže.

"U prvom planu htjeli smo da uradimo pjesmu, ali smo se odlučili na nekoliko jakih poruka koje će stati u jedan minut, tako da svako zna šta smo željeli reći i da tim načinom izrazimo jaku podršku aktivizmu", poručio je Redov.

Da sama muzika može uticati na pozitivne promjene u društvu, saglasan je i Redov, koji dodaje da se jasne promjene dešavaju u našem okruženju.

"Mi upravljamo društvom na neki način. Što bi rekao Petar Božović u filmu 'Crni bombarder': 'To su, bre, opasne frekvencije!' Primijetio sam da se, bar oko nas, naše produkcije, dešavaju promjene, ljudi su počeli da se angažuju. Kao, recimo, naš kolega koji je pokrenuo banjalučki brend 051", rekao je Redov.

Novi singl "Ne trpi" je šesti projekat "Pinery" produkcije, kojoj pripada ovaj reper, a u planu su još tri do kraja godine.

"Uskoro počinjemo i sa novim talasom koji je već dugo zastupljen na Balkanu. Plan za dalje nam je da nastavimo pružati podršku našim ljudima i borcima za prava i slobodu. Pored toga, planiramo da nastavimo uveseljavati naše slušaoce na razne načine. Što se tiče premijere, ne vjerujem da ćemo ove godine uspjeti napraviti tako nešto kao što je bilo za pjesmu 'BL Soul' zbog pandemije. Ali uskoro izlaze tri nove stvari, tri različita žanra. Premijera će uvijek biti, ali zasad u nekom drugom obliku", poručio je Redov.

Kako je pandemija virusa korona zaustavila većinu muzičkih događaja, tako ona nije zaobišla ni domaće izvođače, a Redov smatra da bi i onaj ko je pametan mogao lako od ovog stanja da poludi.

"Onaj ko je već lud, mislim da mu je sigurno lakše, jer odavno ne misli. Situacija je loša, ali eto pored svega toga, imamo mogućnost interneta i društvenih mreža da ih iskoristimo maksimalno i da nastavimo raditi. Koliko god nas ispunjava ovaj rad, mislim da tako ispunjava i naše pratioce. Bitno je samo da se ne staje, mora postojati neki kontinuitet, jer je depresija već odavno tu i to u punom obliku. Nadamo se svi da će iduća godina biti bolja i povoljnija za sve", zaključio je Redov.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije