Muzika

"ŠA fest" od 27. do 30. jula u Prijedoru

"ŠA fest" od 27. do 30. jula u Prijedoru
Foto: Facebook | "ŠA fest" od 27. do 30. jula u Prijedoru

PRIJEDOR - Tradicionalni "ŠA fest", memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši, biće održan od 27. do 30. jula u Prijedoru i ugostiće neke od najpopularnijih regionalnih i stranih muzičkih zvijezda.

Publika će imati priliku da uživa u nastupu Ane Đurić, ovogodišnje predstavnice Srbije na "Evroviziji", a rame uz rame s popularnom Konstraktom za tri dana na stejdžu na više lokacija u Starom gradu nastupiće i druge brojne zvijezde.

Prvi put u Prijedoru, uporedo sa svirkom u Ljetnoj bašti na "Sound Garden stejdžu", gdje će nastupiti Rambo Amadeus, "Elemental", Goran Bare i "Majke", Sunshine, Sajsi MC, E-Play, Konstrakta, "Hladno pivo", Prti Bee Gee i Drumbooty, te lokalni bend "Eho radar", ljubitelje elektronske muzike oraspoložiće i nastupi svjetski poznatih DJ-eva u "Elektro park zoni" festivala.

"Vraćamo Prijedor na mapu najatraktivnijih festivala u regiji. Ne pravimo kompromise kada su u pitanju festival i njegov kvalitet, zbog toga smo i napravili opravdanu pauzu. Vraćamo se u velikom stilu poput našeg ovogodišnjeg promo-videa. A na glavni festivalski stejdž ekskluzivno dovodimo Konstraktu, na njen premijerni nastup ovog ljeta u BiH", kazali su organizatori ovog festivala.

Neka od imena koja će publiku držati budnom do ranih jutarnjih časova na ovom sasvim novom "ŠA fest" stejdžu su Marko Nastić, Uto Karem, Valentino Kanzyani, Lea Dobričić, Metodi Hristov, Dejan Milićević, uz zagrijavanje s Woodiejem, Danijelom Kevićem, Inisom i Level7el.

I dok su noći rezervisane za muziku, u toku dana u Prijedoru zakazane su žurke na rijeci, a upravo zato "ŠA fest" u saradnji s gradom priprema novu plažu u festivalskoj zoni u Starom gradu, na kojoj će biti smješten dnevni "River stejdž". Veliki broj dnevnih, opuštajućih, ali i edukativnih sadržaja publika će moći pronaći i u "Antistres zoni", a besplatni kamp s ograničenim brojem mjesta biće dostupan za sve one koji se odluče na cjelodnevnu "ŠA žurku".

Ovogodišnju kampanju kreativni tim ovog prijedorskog festivala najavio je jedinstvenim spotom i sloganom "ŠA'll be back", njihovom verzijom poznate scene kultnog filma "Terminator 2", a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Pored kvalitetne zabave i dobre atmosfere koju nudi svojoj publici, ovaj po mnogo čemu jedinstveni prijedorski umjetnički festival putem Udruženja "ŠA fest" i Fonda "Dalibor Popović Mikša" aktivno radi na unapređenju i promociji umjetničke i muzičke scene, stipendiranju talentovanih studenata umjetnosti i muzike, te pruža podršku umjetnicima kroz sufinansiranje i organizovanje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje video i audio materijala, organizovanje koncerata.

Dalibor Popović Mikša, umjetnik, kompozitor, akademski slikar i frontmen grupe "Tattoo", bio je i ostao jedan od najčuvenijih umjetnika mlade slikarske i muzičke scene Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Svojim radom, pjesmama, umjetničkim instalacijama i akvarelima inspirisao je mnoge poslijeratne generacije umjetnika, te iza sebe ostavio bogat opus muzičkih i umjetničkih radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije