Muzika

Sastav "Neki plavi mjesec" planira svjetsku turneju u virtuelnom svijetu

Sastav "Neki plavi mjesec" planira svjetsku turneju u virtuelnom svijetu
Foto: N.N. | Sastav "Neki plavi mjesec" planira svjetsku turneju u virtuelnom svijetu

Muzički sastav "Neki plavi mjesec" iz Banjaluke najavio je da će ove subote (31. oktobra) na pun plavi mjesec objaviti četiri pjesme u komadu koje su snimljene u vježbaonici "Legato" u Banjaluci.

Iz ovog benda, koji je i u prethodnom periodu objavljivao svoje pjesme na pun mjesec, ističu da se 31. oktobar u svijetu proslavlja kao Noć vještica, te da je poklapanje ovog praznika sa punim mjesecom bilo idealno vrijeme za predstavljanje novog autorskog materijala.

"Nama je zanimljivo da će se sljedeće kalendarsko poklapanje ove dvije pojave desiti tek za 19 godina. 'Neki plavi mjesec' proba uživo ili 'Halloween Session' koji predstavljamo sadrži dvije nove neobjavljene pjesme - 'Sladoled' i 'Ti znaš', pjesmu 'Jutro' koja je do sada objavljena u akustičnoj verziji, kao i pjesmu 'Ploča na dobro' koja je objavljena u aprilu ove godine", rekao je bubnjar i osnivač benda Damir Marjanović.

Muzičar je dodao da prirodna pojava punog plavog mjeseca ima veliku simboliku za bend još od prve probe koju su zajedno održali 2015. godine.

"Bend 'Neki plavi mjesec' i dalje nastavlja priču o ljubavi, tražeći odgovarajući prostor i način snimanja albuma 'Nidže veze'. Studijska snimanja, nastupi uživo i probe benda su tri odvojena i potpuno različita pristupa stvaranju albuma", rekao je Marjanović.

Muzičar napominje da svaki od ovih dijelova u stvaralaštvu zahtijeva posebnu pripremu benda sa potpuno drugačijim pristupom rada.

"Ovom prilikom odlučili smo da objavimo snimke sa probe u nadi da ćemo prenijeti tu atmosferu na publiku. 'Neki plavi mjesec' aktivno radi na snimanju audio i video materijala za album 'Nidže veze' i priprema svjetsku turneju u virtuelnom svijetu. Zadržavamo pravo nepojavljivanja u realnom svijetu sve dok se svemiri ne poklope. Do sljedećeg singla radimo na relaciji ljubav slobodi - sloboda ljubavi", poručio je Marjanović.

Ovu banjalučku grupu čine poznati muzičari iz grada na Vrbasu. Osim Damira Marjanovića za bubnjevima, ovaj sastav čine i mlada i talentovana pjevačica Milena Vranjković, kao i pjevač i gitarista Marko Kelečević. Na drugoj gitari je Kerim Kobilj, dok je za bas dionice "Nekog plavog mjeseca" zadužen Miloš Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije