Muzika

Srbija ima pjesmu koja je pravi svjetski hit (VIDEO)

Srbija ima pjesmu koja je pravi svjetski hit (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram | Srbija ima pjesmu koja je pravi svjetski hit (VIDEO)

Pjevačici iz Srbije za koju vjerovatno niste čuli ako imate više od 30 godina uspjelo je ove godine snimiti svjetski hit.

Teya Dora u martu ove godine objavila je pjesmu Džanum koja je nakon niza okolnosti postala ultimativni TikTok hit. I svjetski hit.

Pjesmu Džanum čuli ste u bezbroj reelsa na Facebooku i Instagramu kao i u mnoštvu TIkTok videa. Na YouTubeu je za devet mjeseci skupila nevjerovatnih 62 miliona pregleda, a posebna TikTok verzija skupila je deset miliona pregleda.

Džanum (turski izraz "dušo moja" op.a.) osvojio je svijet za samo nekoliko tjedana, a mnogi nemaju pojma da je nastao u Srbiji.

Pjesmu Džanum napisala je sama Teya Dora, odnosno Teodora Pavlovska s Lukom Jovanovićem i Slobodanom Veljkovićem Cobyjem za seriju Južni vetar. Iako je brzo postala hit u Srbiji, pjesma se probila na globalni TikTok nakon tragičnih događaja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar nakon što je 13-godišnji dječak ubio devetoro učenika i čovjeka koji je radio u osiguranju škole, podsjeća Index..

Pjesmom Džanum bili su podvučeni brojni emotivni videi na TikToku te je pjesma brzo postala globalni hit.

Džanum je nastavila svoj put i nakon pucnjave u Ribnikaru te je gotovo cijele godine bila popularna na TikToku. Po svim parametrima, pjesma je svjetski hit.

Ko je Teya Dora?

Teodora Pavlovska rođena je 1992. godine u Boru u istočnoj Srbiji. Muzikom se bavi od malena, a do sada je komponovala i pisala pjesme za brojne srpske zvijezde.

Sa 17 godina otišla je u SAD studirati muziku te je godinama kasnije radila u muzičkoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC u Njujorku. Teya Dora je autorka i nekoliko pjesama koje se pojavljuju u seriji Južni vetar.

U karijeri je objavila tek sedam singlova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije