Muzika

"Teška industrija" 50 godina kasnije: LP izdanje albuma "Putnički voz uspomena"

"Teška industrija" 50 godina kasnije: LP izdanje albuma "Putnički voz uspomena"
Foto: Croatia Records | "Teška industrija" 50 godina kasnije: LP izdanje albuma "Putnički voz uspomena"

Jedan od najpoznatijih rok bendova ovih prostora, "Teška industrija", u godini kada proslavlja 50 godina postojanja, predstavio je novi studijski album pod nazivom "Putnički voz uspomena".

Kako je saopšteno iz Croatia Recordsa, nakon prošlomjesečnog izlaska albuma na CD-u, sada se "Putnički voz uspomena" može poslušati i na ekskluzivnom vinilnom ili LP izdanju.

"Bend nastupa u sastavu: Seid Memić Vajta (glavni vokal i frontmen), Vedran Božić (gitara), Petar Petej Peco (bubnjevi), Aleksandar Kostić (bas gitara) i Gabor Lengyel (klavijature) koji je autor i glazbeni producent svih jedanaest pjesama s albuma. Za vrhunski dizajn omotnice pobrinuo se svjetski poznati dizajner Dragan S. Stefanović, a album je snimljen u Croatia Records Studiju", navedeno je u saopštenju.

Pojašnjavaju da se "Teška industrija" ovim albumom vratila zvuku kakav je imala sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka kada su vladali regionalnom rok scenom - tada im je i pripala titula predstavnika progresivnog roka kojeg su vješto spojili sa simfo rokom te lokalnim folklornim uticajima.

"Nedavno je objavljeno i reizdanje njihovog debitantskog albuma 'Ho-ruk' koje i danas stoji kao jedna od najautentičnijih i najposebnijih zbirki pjesama snimljenih u ranim danima rock'n'rolla ovih prostora", zaključeno je u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije