Muzika

Vanja Mišić: Konačno smo disali zajedno s publikom

Vanja Mišić: Konačno smo disali zajedno s publikom
Foto: N.N. | Vanja Mišić: Konačno smo disali zajedno s publikom

BANJALUKA - Drago mi je da u vrijeme kada je sve stalo kultura živi. Mnogo smo se poželjeli nastupa, muzike i proba. Nadam se da je publici bio interesantan repertoar i da su uživali u ovoj večeri, rekla je pjevačica Vanja Mišić.

Ona je uz još nekoliko svojih kolega nastupila treće večeri "Intime Jazz Festa" u Koncertnoj dvorani Banskog dvora na koncertu istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika "BL Jazz Voices".

Mišićeva je takođe dodala da joj je čast i zadovoljstvo što je bila dio ovakve ekipe muzičara.

"Mislim da su nas probe, ali i sam koncert, podsjetili na to koliko smo se svi poželjeli nastupa. Nevjerovatna energija, jedan od onih koncerata na kojima dišete kao jedno s publikom. Od ogromnog je značaja što Banski dvor nije posustao i što nam i u ovim trenucima, koji su jako teški gotovo svima, daje kvalitetan sadržaj", istakla je Mišićeva.

Pjevačica dodaje da današnji manjak živih nastupa ne škodi muzičarima samo finansijski, već je nanesena i velika šteta zbog nedostatka povezivanja s publikom.

"Taj manjak svirki, odnosno nepostojanje nastupa kao takvih više nije samo stvar finansijske prirode, svima je jasno koliko je muzičarima važno da se povezuju s ljudima i koliko ih to čini boljima i srećnijima, između ostalog", zaključila je Mišićeva.

Publici se predstavio dobro poznati džez sastav "Combine quartet", koji je bio pratnja izuzetnim vokalnim solistima. U Koncertnoj dvorani mogli su se čuti  džez standardi koje su maestralno pored Mišićeve izveli Marija Šestić, Maja Manojlović, Daniela Herceg, Anja Milutinović i Nemanja Lakić.

Ovaj koncert nastavak je prakse novog koncepta rada Banskog dvora, da se pored vrhunskih muzičara iz regiona, Evrope i svijeta, publici u kontinuitetu predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

Svi muzički umjetnici složili su se da se muzika ne čuje toliko često koliko se čula ranije, a sve zbog situacije izazvane virusom korona.

"Mnogima je ovaj koncert bio prvi nastup ove godine, meni je drugi. Zaista je to velika pauza. Zahvaljujući pojednicima, zahvaljujući optimistima i velikim radnicima u timu Banskog dvora na čelu s Mladenom Matovićem imamo priliku i ove godine da muziciramo. Nadam se da je publika uživala onoliko koliko i mi, jer smo ponovo stali na scenu. Osjećam da je ovo veče svima nama bilo jako lijepo", rekla je pjevačica Marija Šestić.

Završnica trećeg festivala džez muzike "Intime Jazz Fest" ostavljena je za koncert  istinske muzičke dive bivše Jugoslavije Beti Đorđević, koja je trebalo da nastupi sinoć.

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije