Pozornica

DP RS iniciralo posthumnu dodjelu Zlatne plakete Draganu Banjcu

DP RS iniciralo posthumnu dodjelu Zlatne plakete Draganu Banjcu
Foto: N.N. | DP RS iniciralo posthumnu dodjelu Zlatne plakete Draganu Banjcu

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) dostavilo je Skupštini grada Banjaluka inicijativu da se Zlatna plaketa ovog grada posthumno dodijeli nedavno preminulom glumcu Draganu Banjcu, članu ansambla DP RS.

"U obrazloženju inicijative naglasili smo da je Dragan Banjac za svojih 47 godina odigrao više uloga i predstava za djecu nego što je doživio godina svog života. Posvećenost, predanost, ljubav i emocije koje je Dragan Banjac u 25 godina svoje sjajne karijere dijelio sa djecom i za djecu Banjaluke, obavezuje nas da kao časni ljudi, posthumnim dodjeljivanjem Plakete grada, svi zajedno odamo čast velikom umjetniku", saopšteno je iz DP RS.

Kako se dalje navodi, u ovoj instituciji sigurni su da će i u Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja o pomenutoj inicijativi odlučivati roditelji koji su sa svojom djecom aplaudirali predstavama "Crvenkapa", "Biberče", "Svemirske prskalice", "Folklorna magija", "U cara Trojana kozje uši" ili i sami gledali predstave u kojima je igrao Banjac.

"Posthumnim dodjeljivanjem Zlatne plakete Draganu Banjcu grad Banjaluka bi ovim činom ukazao poštovanje djelu i čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio djeci, bio njihov junak i prepoznatljivo voljeno lice", zaključili su u DP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije