Pozornica

Festival pozorišta za djecu: Kad tužni vjetar pronađe sreću

Festival pozorišta za djecu: Kad tužni vjetar pronađe sreću
Foto: Dječije pozorište RS | Festival pozorišta za djecu: Kad tužni vjetar pronađe sreću

BANJALUKA - U okviru 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu koji se održava u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), na daskama ovog teatra danas su u prijepodnevnim časovima izvedene predstave "Vjetar" i "Palčić Mrkvica", dok su u ponedjeljak naveče mališani uživali u komadu "Debela" u izvedbi Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Predstava "Vjetar" u izvedbi teatra "Smijeh", koji je u Banjaluku došao čak iz Njemačke, govori o tužnom vjetru koji nije naišao na odgovor i pomoć svoje starije braće, sjeveroistočnog i jugozapadnog vjetra. Priča autora i reditelja Torstena Gesera govori o tome kako mali tužni vjetar pronalazi sreću u zimi i proljeću. Sa druge strane, predstava "Palčić Mrkvica" autorke Svetlane Makarovič, a u režiji Roberta Valtla, prati avanture o lukavom mišu koji odlazi sam u svijet, a u tom putu nailazi na brojne izazove. Predstavu je izveo "Mini teatar" koji je u Banjaluku došao iz Slovenije.

Predstava "Debela" u režiji Emilije Mrdaković, nastala je po istoimenom romanu hrvatske autorke Silvije Šesto, a bavi se problemima u odrastanju, izazovima u vaspitanju djece, traganjima za identitetom kod mladih, i kao što sam naziv kaže, borbom tinejdžerke sa viškom kilograma.

Ljubitelji ovog festivala uživaće uz bogat sadržaj sve do 16. oktobra, kada će se biti održati svečano zatvaranje i dodjela nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije