Pozornica

Ognjen Todorović i Milan Dimić:Iskrojili smo sočnu komediju i sjajne likove

Ognjen Todorović i Milan Dimić:Iskrojili smo sočnu komediju i sjajne likove
Foto: Ustupljene fotografije | Ognjen Todorović i Milan Dimić:Iskrojili smo sočnu komediju i sjajne likove

BANJALUKA - Komedija "Krojački salon", nastala po motivima teksta "Savršen kroj" autora Vladimira Đurđevića, predstavlja svojevrsnu komediju situacije i zablude, a svoje izvođenje doživjeće i pred banjalučkom publikom sutra u 20 časova u Domu omladine.

Riječ je o master predstavi banjalučkih glumaca Ognjena Todorovića i Milana Dimića pod mentorstvom profesora Velimira Blanića, a priča prati živote naizgled potpuno različitih likova, biznis menadžera Marka i krojača Svetislava, koji se osim po staležu razlikuju po moralnim načelima, etičkim principima i pogledu na život.

"Slučajni susret glavnih likova tokom novogodišnje noći probudiće pitanje njihovih dubokih razdora, naplatiće sve dugove nastale u prošlosti i preispitati da li smo svi u patnji i emotivnom bolu isti. Naoko dva potpuna stranca povezaće bol, tuga, bijes i razočaranje, predstavljeni kroz komičnu glumačku igru, urnebesne i gotovo groteskne situacije. Pojavom magične žene pisac je pokazao da je za one najsvjetlije, ali i najbolnije situacije zaslužna ljubav ili njen nedostatak. Sjajni likovi i komedija", rekao je Ognjen Todorović.

Todorović i Dimić pojasnili su da je predstava nastala prije tri mjeseca, a ideja za radom na ovoj predstavi došla je i prije upisa na drugi ciklus studija na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, te su cijeli rad i trud stali u izvođenje u trajanju od 65 minuta.

"Posebnost ovog komada ogleda se u vještom peru pisca, mi smo radili po motivima, pa smo nešto i uprostili, negdje nešto svoje dodali, tako da je to ispalo prilagođeno na naš i glumački, režijski i dramaturški način. 'Krojački salon' je svakako jedna od onih predstava koje pokazuju lice i naličje bahatog, surovog i pretencioznog društva ogrezlog u bogatstvu, tlačenju, pogrešnim situacijama i pogrešnom sistemu vrijednosti", izjavio je Milan Dimić za "Nezavisne".

Kako kažu, sam proces predstave je išao veoma lako, saglasni s tim da se ova tema tiče cijelog društva s lakoćom su prolazili probe, a kroz čitav proces su se igrali, te su čak sami radili i režiju, tako da su dosta vremena provodili zajedno krojeći sopstvene likove i situacije.

"Sočna komedija, a nakon tri igranja publika je već prepoznala ljepotu ove predstave i nadamo se da će tako biti i na ovom igranju. Nakon Pala, Banjaluke i Laktaša, najavljujemo, osim večerašnjeg igranja, i jedno izvođenje 18. novembra u Prijedoru, a planiramo izvođenje i širom Bosne i Hercegovine, pa i cijelog regiona, možda i inostranstva. Nećemo odustati od ove predstave, puno nam znači kada u 65 minuta pokažemo sve ono za šta smo toliko radili", pojasnio je Dimić.

Na kraju, kako kažu, nema ništa ljepše od onog osjećaja kada se pred punom salom poklone i osmijehnu svojoj publici, jer je upravo ta konekcija, pogotovo u ovoj pandemiji, nekako razlog da istraju. Todorović i Dimić su nagrađivani banjalučki mladi glumci, a osim poziva na večerašnje izvođenje "Krojačkog salona", iskoristili su priliku i da prokomentarišu opstanak u glumačkoj branši.

"Veoma je teško nama slobodnim umjetnicima, da ugovaramo igranja bez producenata, menadžera, velikih ljudi i kontakata, ali održavamo se. Borimo se, mi smo sami sebi sve i trudimo se svojim radom na neki pozitivan način da ostanemo u ovom svijetu, a što je najvažnije, borimo se da ostanemo u glumi, da živimo od glume i da se borimo zajedno s glumom i tako trajemo. Ne želimo da radimo ništa drugo, školovali smo se za ovo i trudimo se da od toga jedemo hljeb. U našem poslu ima mnogo spoticanja, premalo nam se daje pažnja, ali mi smo tu da se nametnemo svojim talentom, stasom i glasom i u tome uspjevamo, održavamo tih par projekata, a tako će biti i u budućnosti, nadamo se. Glumci moraju da imaju glumački i ljudski obraz i stid koji nikad ne treba da izgube i isprljaju", zaključili su glumci.

Ulaznice će u prodaji biti u Domu omladine dva sata prije početka predstave, a koštaju 7 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije