Pozornica

Mjuzikl 'Annie' otvara 3. Festival dječije umjetnosti

Mjuzikl 'Annie' otvara 3. Festival dječije umjetnosti
Mjuzikl 'Annie' otvara 3. Festival dječije umjetnosti

SARAJEVO - Popularni mjuzikl "Annie", u kojem prvi put u BiH profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 do 14 godina, 3. maja će u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoriti Festival dječije umjetnosti, internacionalni umjetnički festival koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade.

Peta izvedba mjuzikla nastalog u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta, okupit će 70 aktera na sceni među kojima će biti i 16 novih polaznika iMTM-a, koji su se za ovaj, njihov premijerni nastup, uvježbavali od septembra prošle godine. Novitet u postavci je i da će glavnu žensku ulogu, Miss Hannigan, tumačiti glumica Irma Alimanovic Alihodžić.

- Velika nam je čast što će upravo "Annie" otvoriti ovogodišnji Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji važi kao izuzetno značajan umjetnički festival za populaciju od 6 do 14 godina u našem regionu. U okviru festivala prikazuju se najbolje dječije predstave a nudi i zanimljiv koncept takmičarskog programa u oblastima teatar, muzika i književnost. Kao i za sve ranije izvedbe, i ovoga puta za "Annie" vlada veliko interesovanje te su karte već puštene u direktnu prodaju - kazala je direktorica iMTM-a Alma Ferović Fazlić.

"Annie" nastavlja i uspješnu, prijateljsku saradnju sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa na osnovu koje će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta biti upriličena prodaja slikovnice "Bajka o mjesecu" čiji je izdavač Fondacija Centra, a sav prikupljeni novac biće usmjeren štićenicima.

Nakon otvoranja Festivala, ostali teatarski, književni, muzički i likovni program do 7. maja biće realizovan u Pozorištu mladih i sali Općine Stari Grad. Svi ostali sadržaji su besplatni a podržani su od Općine Stari Grad, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i prijatelja FEDU-a, saopštili su organizatori.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije