Pozornica

Na festivalu "Kozara etno 2018" i prikaz ženske mobe

Na festivalu "Kozara etno 2018" i prikaz ženske mobe
Foto: Arhiva | Na festivalu "Kozara etno 2018" i prikaz ženske mobe

BANJALUKA - Ovogodišnji Međunarodni festival tradicije i običaja 14. "Kozara etno 2018" biće održan od 29. juna do 2. jula u Donjoj Piskavici i na tvrđavi Kastel, a tema festivala će biti ženska moba.

Ovaj običaj imaće svoj scenski prikaz, ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja, uz bogat  kulturno-umjetničkim program.

Na festivalu će nastupiti preko 400 učesnika, a zvanično otvaranje festivala predviđeno je za petak, 29. juna, u Donjoj Piskavici s početkom u 20 časova i 30 minuta.

Prvi festivalski dan u Donjoj Piskavici  biće obogaćen izložbenom postavkom, etno-tržnicom s velikim brojem izlagača, dok je drugi dan festivala namijenjen za tradicionalna sportska dešavanja i etno-radionicu. 

U nedjelju na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel (u slučaju kiše Dječije pozorište RS) u 21 čas biće predstavljen muzički program "Etno fusion", gdje će nastupiti vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguju tradicionalnu muziku s pečatom modernog i urbanog.

Učesnici festivala su  KUD "Piskavica" Banjaluka (BiH), Dom kulture "Sivac" Sivac (Srbija), KUD "Kolovit" Gradiška (BiH), KUD "Čiče" (Hrvatska), "Spandan Sanskrutik Trust" Ahmedabad (Indija), Kamerni hor "Castra" Banjaluka (BiH), "Estampas de Mexico" Zapopan (Meksiko).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije