Pozornica

Narodno i Dječije pozorište Srpske: Dva teatra, zajednička misija

Narodno i Dječije pozorište Srpske: Dva teatra, zajednička misija
Foto: N.N. | Narodno i Dječje pozorište Srpske: Dva teatra, zajednička misija

Motivisani zajedničkim ciljevima u ostvarivanju jednako tako zajedničke misije nacionalnih teatara, u petak je održan sastanak rukovodstva i operativnih saradnika Narodnog i Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Ovim je ustanovljena praksa da se zajedničkim aktivnostima, prijedlozima i planiranjem u najboljem postavi organizacija obje teatarske kuće, odnosno da inicijative za razvoj i unapređenje rada pozorišta budu sinhronizovane i zajednički prezentovane Ministarstvu prosvjete i kulture.

Status članova umjetničkih ansambala, nazivi i profilacija specifičnih radnih mjesta u sektoru tehnike, vrste poslova, odnosno korekcija platnih grupa... samo su neke od tema o kojima se raspravljalo i o kojima su doneseni saglasni stavovi.

Kako se rad ovih institucija bazično temelji Zakonom o pozorišnoj djelatnosti, ali su jednako tako važni i Zakon o radu, Zakon o platama kao i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske, na sastanku su formirane i radne grupe, koje će, svaka prema svojim djelatnostima, usaglašavati standarde koji će omogućiti bolji status svih zaposlenih.

Sastanku su prisustvovali direktori Dijana Grbić i Ljiljana Labović Marinković i njihovi saradnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije