Pozornica

Revija komedije u BSP-u: Povratak humora na pozorišne daske

Revija komedije u BSP-u: Povratak humora na pozorišne daske
Foto: N.N. | Revija komedije u BSP-u: Povratak humora na pozorišne daske

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište (BSP) nedavno je proslavilo 45 godina postojanja i uspješnog rada, a u sklopu ovog događaja, u periodu od 25. do 28. februara u "Podrum sceni" u Gospodskoj ulici biće predstavljena revija komedije za sve ljubitelje ovog teatra.

Ovaj put publici će se pokloniti glumci iz četiri predstave, a 25. februara trebalo bi da bude izvedena predstava "Kovid ljubav" u izvedbi Pozorišta Prijedor, dok je naredno veče rezervisano za nastup stendap komičara iz AKT "Alija Sirotanović".

Nedjelju će dodatno razveseliti glumci iz dobro poznate predstave "Izgubljeni u Bruklinu" u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok će posljednjeg dana revije, 28. februara, na sceni Banjalučkog studentskog pozorišta nastupiti popularna predstava "Celo telo tu me boli" Gradskog pozorišta "Jazavac". Sve predstave zakazane su za 20.30.

"Revija je dio proslave 45. rođendana Banjalučkog studentskog pozorišta, a ovim želimo da sa našim pozorišnim prijateljima iz Banjaluke i Prijedora našoj publici omogućimo uživanje u žanru komedije, koji je u deficitu kada je repertoar Banjalučkog studentskog pozorišta u pitanju", rekao je Aleksandar Pejaković, reditelj i predsjednik Skupštine ovog pozorišta, za "Nezavisne".

Kako kaže, razlog za ovo najviše leži u dvoipogodišnjim kovid mjerama, koje su zbog preporučene distance dozvoljavale kapacitet ne veći od 35 ljudi.

"Sada je situacija nešto povoljnija i publika će imati mogućnost da gleda komedije na našoj 'Podrum sceni' u kapacitetu većem od 50, što je i minimum da bi glumci imali dovoljan fidbek. U svakom slučaju, već od naredne godine razmišljamo da na naše repertoare ponovo postavljamo komedije. Reviju otvara Pozorište Prijedor, a zatvara Gradsko pozorište 'Jazavac'. Na repertoaru će biti i predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske i AKT 'Alija Sirotanović'", kazao je Pejaković.

Ljubiša Savanović, glumac i organizator Gradskog pozorišta "Jazavac", koji će se takođe predstaviti na ovoj reviji, govorio je za naš medij o važnosti Banjalučkog studentskog pozorišta.

"Pridružujemo se proslavi rođendana Studentskog pozorišta jer su u ovom pozorištu nekada davno, prvi put na scenu stali mnogi koji danas nose repertoare drugih pozorišta, ali i mnogi drugi kulturni poslenici u raznim branšama", izjavio je Savanović. Kako je naglasio, želje svih su da ovaj teatar ponovo postane jedan takav rasadnik talenata.

"Istinski želimo da Studentsko pozorište postane teatar, ne samo sa najatraktivnijom lokacijom u gradu, nego i pozorište sa redovnim repertoarom. Naposljetku, šaljemo im tople čestitke iz Obilićeva i Gradskog pozorišta 'Jazavac'", zaključio je Savanović.

Inače, 18. februara svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci obilježeno je 45 godina od osnivanja Banjalučkog studentskog pozorišta, a ono je osnovano 19. februara 1977. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci, gdje je u učionici broj 14 bila održana prva audicija sa studentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije