Pozornica

"Sedam gavranova" na prvim "Novosadskim pozorišnim igrama"

"Sedam gavranova" na prvim "Novosadskim pozorišnim igrama"
Foto: N.N. | "Sedam gavranova" na prvim "Novosadskim pozorišnim igrama"

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) dobilo je poziv za nastup na manifestaciji "Novosadske pozorišne igre", koja će biti održana u produkciji Pozorišta mladih Novi Sad u maju ove godine, i učestvovaće s predstavom "Sedam gavranova".

Ovogodišnja evropska prijestonica kulture - Novi Sad će tokom 2022. godine biti epicentar zanimljivih umjetničkih sadržaja, od kojih će neki, po samom organizovanju, biti ustanovljeni da se održavaju i ubuduće.

"Jedan od takvih visokoreferentnih događaja, iz vizure teatra, jeste i usvojeni projekat da se u maju organizuju 'Novosadske pozorišne igre', a u produkciji i prema konceptu Pozorišta mladih Novi Sad. Tako je iz Pozorišta mladih Dječijem pozorištu Republike Srpske već stigao poziv za učešće, zbog čega će u Banjaluku doputovati Mihajlo Nestorović, direktor ovog pozorišta i selektor prvih 'Novosadskih pozorišnih igara'. Kolega Nestorović će gledati predstavu 'Sedam gavranova' braće Grim, u adaptaciji i režiji Jakuba Maksimova", saopšteno je iz DP RS.

Podsjećamo, premijera "Sedam gavranova" izvedena je 15. decembra 2021. godine, a ova predstava, čiji je kvalitet već dobio visoke ocjene banjalučke publike i javnosti, nada se dobrom ishodu i kada je selektorska odluka u pitanju.

"Dječijem pozorištu bi imponovalo da nacionalni teatar Republike Srpske bude dio atmosfere i umjetničkih ostvarenja u ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture, a učešće na tek ustanovljenom festivalu bi u kontekstu budućeg vremena bilo još jedna adresa na kojoj bi se snažno predstavljala umjetnost za djecu Republike Srpske", zaključili su u DP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije