Jet set

Džej Zi teži za 900 miliona $

Džej Zi teži za 900 miliona $
Foto: N.N. | Džej Zi teži za 900 miliona $

Magazin "Forbes" objavio je listu najbogatijih hip-hop umjetnika u tekućoj godini. Na prvom mjestu se nalazi reper Džej Zi, koji je svoje bogatstvo tokom prethodne godine uvećao za 900 miliona dolara. Magazin "Forbes" navodi da Džej Zi svoje ogromno bogatstvo nije stekao isključivo baveći se muzikom, već i pametnim ulaganjem.

On je odlučio da investira u "Arman de Brignac" šampanjce, a pored toga uložio je novac u striming servise "Roc Nation Empire" i "Tidal". Svoje bogatstvo pokazuje na mnogo načina, a jedan od njih je i kupovina nekretnina.

Prošlog juna, kada su on i njegova supruga, pop pjevačica Bijons Nouls, dobili blizance, odlučili su, kao i većina bračnih parova nakon proširenja porodice, da pređu u veću kuću.

Međutim, kod njih to je bilo novo luksuzno izdanje, koje se proteže na više od 20.000 kvadratnih metara i košta više od 88 miliona dolara. Novi dom popularnog repera i pjevačice nalazi se u Istočnom Hamptonu.

Osim što je proglašen za najbogatijeg repera, Džej Zi se nalazi i na prvom mjestu najbogatijih muzičara svih vremena.

Dugogodišnji prvak "Forbesove" liste najbogatijih, reper Didi, ove godine je zauzeo drugo mjesto. Prošle godine ulagao je u nekoliko kompanija koje proizvode vodku i tekilu, a dio novca je uložio i u dionice jednog kablovskog operatera u SAD.

Njega u stopu prati reper Dr Dre, koji je tokom prošle godine na svom računu prikupio 770 miliona dolara. Kao i Džej Zi, i Dr Dre je imao dobar instinkt kada su u pitanju investicije, tako da u njegovom slučaju dobar dio bogatstva dolazi od ulaganja u razne kompanije koje proizvode elektronske uređaje. Samo od kompanije "Apple" je naplatio tri biliona dolara na osnovu raznih ulaganja u kreiranje novih aplikacija.

Pored ove velike trojke koja dominira bogatstvom, daleko na četvrtom i petom mjestu najbogatijih svoje mjesto su našli Drejk i Eminem, koji su zaradili po 100 miliona dolara.

Drejk je, osim interesa za muziku, u protekloj godini pokazao zanimanje za nekretnine pa je tako postao vlasnik nekoliko luksuznih zdanja u Torontu i Los Anđelesu. Ono što je interesantno za ovog repera je njegova dugogodišnja želja da se nađe na listi magazina "Forbes" te da mu je to bio jedan od najvećih životnih ciljeva.

"Ni ove godine nisam na vašoj listi. Mnogo sam razočaran jer pokušavam već pet godina da se nađem među odabranim reperima", rekao je Drejk u intervjuu za "Forbes" daleke 2013. godine.

Njegova želja se konačno ostvarila, a na osnovu investicija koje pravi i u ovoj godini velike su šanse da ovaj mladi muzičar vrlo brzo dođe u top tri najbogatija repera svih vremena.

Za razliku od svojih kolega, slavni reper Eminem je jedini na ovoj listi koji je stekao svoje bogatstvo isključivo baveći se muzikom. Eminem je prošle godine proglašen najprodavanijim reperom svih vremena. Primjera radi, reper Drejk je prodao čak 100 miliona ploča manje od Eminema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije