Jet set

Lepa Brena opovrgla medijske navode o planovima za skijalište i hotel na Trebeviću (ISPRAVLJENO)

Lepa Brena opovrgla medijske navode o planovima za skijalište i hotel na Trebeviću (ISPRAVLJENO)
Foto: Print Screen/Instagram | Novi biznis Lepe Brene o kom ćuti nakon prodaje "Granda"

Na mnogobrojnim portalima objavljeni su članci u kojima se tvrdi kako je jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, planirala graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

U člancima se navodi kako bi Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja januaea trebala doći na dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa te da je Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone.

Nezavisne novine su ovu vijest prenijele sa portala Blic.

Na temelju teksta portala raskrinkavanje.ba ispravljamo ovu lažnu vijest. Portal raskrinkavanje.ba je kontaktiralo pjevačicu putem njene zvanične stranice na Facebooku. U odgovoru je demantovala navode o gradnji skijališta i hotela na Trebeviću.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti. Skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađeni hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ako dođe do realizacije te da bi to bilo vrlo značajno za razvoj turizma na ovom području.

 


Napomena

Uklonjen je pasus u kome se tvrdi da Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću. Popularna pjevačica demantovala je ove navode. Uklonjen je prvi dio teksta te je zamijenjen. Ovu vijest Nezavisne su prenijele sa portala Blic.

Portal raskrinkavanje.ba je kontaktiralo pjevačicu putem njene zvanične stranice na Facebooku. U odgovoru je demantovala navode o gradnji skijališta i hotela na Trebeviću. Više detalja o ovom tekstu se nalazi na linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije