Jet set

Poznate ličnosti nose neobične amajlije za sreću

Poznate ličnosti nose neobične amajlije za sreću
Foto: N.N. | Poznate ličnosti nose neobične amajlije za sreću

Neke zvijezde, iako su slavne, bogate i cijeli svijet zna za njih, ipak imaju svoje strahove kao i svi obični ljudi. Imaju rituale koji im, kako kažu, donose sreću, odnosno štite ih od uroka.

Odri Hepbern, koja je preminula u 62. godini, imala je figuricu zeca koja joj je donosila sreću. Možda je upravo tog zeca imala uz sebe kada je bila nagrađena "Oscarom" za najbolju glumicu u filmu "Praznik u Rimu" davne 1953. godine.

Ona je jedna od rijetkih koja je osim "Oscara" osvojila i nagrade "Emmy", "Grammy" i "Tony". Pošte u SAD su izdale poštansku marku u njenu čast, na kojoj je bila jedna njena fotografija.

Helen Miren, takođe dobitnica "Oscara", svaki put na dodjeli nagrada nosila je isti par cipela. Puno je puta bila nominovana za razne nagrade, a "Oscara" je osvojila 2006. godine za najbolju glumicu kada je odigrala ulogu Elizabete II u filmu "Kraljica", reditelja Stivena Frirsa. Ova priznanja nisu jedina koja je osvojila i možda su baš te famozne cipele zaslužne za njene brojne nagrade.

Jedna od zvijezda koja se "bori protiv uroka" je i njemački supermodel - glumica i TV voditeljka Hajdi Klum, koja kao amajliju nosi vrećicu sa svojim mliječnim zubom.

Klumova je svoju karijeru počela vrlo rano, nekoliko godina nakon što je mliječne zube zamijenila trajnima. Prije nego što je uopšte završila školovanje, na nagovor prijateljice prijavila se na modno takmičenje i pobijedila u konkurenciji od 25.000 takmičarki.

Portorikanski glumac Benisio del Toro ima neobičnu naviku... Sa sobom nosi prsten od drveta da može "kucnuti u drvo" kada je to potrebno.

"Demon vrištanja", muzičar Stiven Tajler, koji je prepoznatljiv po svom oštrom i promuklom glasu, ima čudnu amajliju: oko vrata nosi ogrlicu sa zubom. Kad je bio dijete, uhvatio je rakuna čiji ga zub danas štiti.

Američka pjevačica Madona nosi crveni konac oko ruke za koji se vjeruje da "odvraća lošu sreću". Koliko je ovoj pop ikoni končić djelotvoran nije poznato, ali nije jedina slavna osoba koja ga nosi.

Oko ruke ga imaju brojne muzičke i filmske zvijezde iz SAD kao što su Lindzi Lohan, Rijana, Ešton Kučer, Britni Spirs, Paris Hilton, a nosio ga je i Majkl Džekson, koji je preminuo u 51. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije