Gadgets

Pratite nas na Google news

Majka se susrela sa preminulom kćerkom pomoću virtuelne realnosti

Majka se susrela sa preminulom kćerkom pomoću virtuelne realnosti
Foto: Screenshot | Majka se ponovo susrela sa preminulom kćerkom pomoću virtuelne realnosti
N.N.

Ne postoji veća nesreća nego kada roditelj izgubi dijete, a ta užasna sudbina zadesila je i jednu majku iz Južne Koreje. Ona je bez kćerke ostala 2016. godine, a tri godine kasnije ponovo se spojila sa njom u virtuelnom svijetu stvorenom za televizijski dokumentarac.

Televizijski šou u Južnoj Koreji "Meeting You" (Sreo sam te) iskoristio je tehnologiju kako bi ponovo spojio majku Jang Ji-sung sa ćerkom Naieon (7), koja je umrla od neizlječive bolesti, zajedno sa rukavicama osjetljivim na dodir i zvukom.

Majka i kćerka mogle su da se dodirnu, igraju i razgovaraju, a djevojčica je uvjerila majku kako više ne trpi nikakve bolove, piše Dejli mejl.

Jang Ji-sung stavila je VR slušalice i transportovana je u baštu u kojoj je njena ćerka stajala nasmijana i u ljubičastoj haljini. Ponovni susret u virtuelnoj realnosti, kao što se može očekivati je izuzetno emotivan. Čini se da Jang počinje da plače onog trenutka kada vidi virtuelnu Naieon, dok ostatak porodice - Naieonin otac, brat i sestra - posmatraju skeptično, ali sa ponekom suzom.

"Oh moja ljepotice, nedostaješ mi", čuje se kako majka govori dok pomiče digitalnu kopiju svoje kćerke. Djevojčica je nakon toga upitala majku gdje je bila i da li je razmišljala o ovome, koja joj je odgovorila da to radi sve vrijeme.

Jang je u početku oklevala da dodirne digitalno dijete dok Naieon nije insistirala na tome da je drži za ruku.

Majka je onda držala kćerkinu ruku dok su joj suze tekle niz lice.

Na kraju magičnog putovanja Naieon je legla da spava, rekavši da je umorna, a majka joj je rekla zbogom.

Jang je rekla kako je pristala na ovo kako bi pomogla drugim ljudima koji su izgubili nekog bliskog.

"Srela sam Naieon, koja mi se obratila s osmijehom vrlo kratko, ali to je vrlo srećno vrijeme. Mislim da sam odsanjala san koji sam oduvijek željela", rekla je majka.

Prema pisanju medija, produkcijski tim je proveo osam mjeseci na ovom projektu. Oni su dizajnirali virtualni park koji su majka i kćerka posjetile u stvarnom svijetu, te su koristili tehnologiju snimanja pokreta kako bi zabilježili pokrete dječjeg glumca koje bi kasnije mogli da koriste kao model za virtualnu Naieon.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije