Okolina

U Banjaluci predstavljeno rješenje za uništavanje naftnih mrlja

U Banjaluci predstavljeno rješenje za uništavanje naftnih mrlja
Foto: Velibor Tripić | U Banjaluci predstavljeno rješenje za uništavanje naftnih mrlja

BANJALUKA - Informativno-promotivni skup pod nazivom "Nove mogućnosti za pročišćavanje organskih zagađenja voda", koji je imao za cilj pružanje informacija o jedinstvenom ekološkom rješenju za neutralizaciju naftnih i uljanih mrlja sa površine voda i medijaciju zagađenog zemljišta, održan je danas u Banjaluci.

Ovom prilikom  javnosti je predstavljen projekat "EPT Nordic".

Hajner Kepen, jedan od autora ovog rješenja, predstavio je učesnicima skupa jedinstvene proizvode za ekološko prečišćavanje voda, nakon čega je i praktično demonstrirana njihova djelotvornost, a predstavljena rješenja se već primjenjuju u brojnim zemljama u svijetu, među kojima su i Njemačka, Kipar, Rusija i Izrael.

"Suočeni smo sa sve većom zagađenosti širom svijeta. Mi imamo rješenje kako da očistimo rijeke, sami pravimo svoje proizvode i druge kompanije u okruženju koriste naše proizvode. Naši glavni ciljevi su čišćenje zagađene vode i zemljišta", istakao je  Kepen.

Ovaj skup organizovalo je preduzeće "JM-Premium" iz Banjaluke, koje se već 11 godina bavi projektovanjem, izgradnjom i održavanjem bazena, wellness kapaciteta, sauna i jacuzzija, a u okviru posla koji obavlja u interesu njihovih mnogobrojnih klijenata posebnu pažnju  posvećuje kvalitetu vode.

"U posljednje vrijeme imamo sve veću potrebu sa upotrebom ekoloških sredstava za tretiranje vode i izbjegavanje hemijskih proizvoda te smo  uspostavili saradnju sa 'EPT Nordic' projektom, proizvođačem rješenja za pročišćavanje voda", kazao je Jovica Katić, predstavnik firme "JM-Premium" iz Banjaluke.

Ovom prilikom javnosti je predstavljen proizvod pod nazivom "SES Oil Dissolver", koji brzo uklanja zagađanje sa vodenih površina ne ugrožavajući floru i faunu.

"Radi se o tekućini koja je izrađena na bazi visokofrekventnih enzima i mikroorganizama, a koja agresivno napada naftnu površinu na vodi i  brzo je uništava", rekao je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije