Programi

Viber 'priznao' Kosovo, broj +383 funkcioniše

Viber 'priznao' Kosovo, broj +383 funkcioniše
Foto: N.N. | Viber 'priznao' Kosovo, broj +383 fukcioniše

PRIŠTINA - Pozivni broj za Kosovo +383, koji bi tek trebalo da stupi na snagu sredinom godine kao rezultat Briselskog dogovora, dostupan je na Viberu.

Telefonski kôd Kosova (+383) već je počeo da funkcioniše u aplikacijama za mobline telefone, prenosi Telegrafi.com i dodaje da je na taj način napravljeno konačno priznanje nacionalnog pozivnog broja za Kosovo.

Telegrafi navodi da od sada svi građani Kosova koji koriste pozivne brojeve drugih zemalja koje na Kosovu funkcionišu poput Srbije (+381), Slovenije (+386) i Monaka (+377) mogu da koriste (+383).

Umjesto pozivnih brojeva za mreže IPKO, Vala i Z-mobile od sada može da se koristi državni pozivni broj +383 potvrdio je i predsedavajući Borda Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije Kosova (ARKEP) Krešnik Gaši.

On je naveo da proces implementacije državnog pozivnog broja +383 za Kosovo ide u pozitivnom smijeru i biće završena u predviđenom roku - do kraja juna.

O tome je početkom nedjelje na profilu na Facebooku pratioce obavijestila i ministarka koja je bila zadužena za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri.

Pozivni broj +383 dodijeljen je Kosovu decembra 2016. Beograd i Priština su 25. avgusta 2015, nakon više rundi razgovora postigli definitivni sporazum o telekomunikacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije