Banja Luka

Banjalučani pozvani da obiđu gradilište Centralnog spomen-obilježja

Banjalučani pozvani da obiđu gradilište Centralnog spomen-obilježja
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučani pozvani da obiđu gradilište Centralnog spomen-obilježja

BANJALUKA - Izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata uveliko traje, a svi sugrađani pozvani su da u subotu, 11. maja, u 12 časova zajedno sa delegacijama grada Banjaluka i Republike Srpske obiđu ovo gradilište u centru grada.

"Centralno spomen-obilježje simbol je naše istorije, slobode i sjećanja. Svaki stub nosi u sebi priču, priču o hrabrosti i herojstvu ljudi koji su svoje živote dali za našu otadžbinu, našu Republiku Srpsku", kazao je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Podsjećamo, aktuelna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem 9. januara 2022. godine, simbolično na 30 godina postojanja Republike Srpske, započela je konkretne aktivnosti u pravcu izgradnje Centralnog spomen-obilježja, odnosno raspisan je konkurs za idejno rješenje Centralnog spomen-obilježja na lokaciji u centru grada - između Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Gradske uprave i Hrama Hrista Spasitelja", saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Nakon sprovedenog javnog konkursa za izbor idejnog rješenja i svih drugih predradnji, na Vidovdan prošle godine započela je izgradnja ovog jednog od najznačajnijih projekata koji se sprovodi u našem gradu.

Centralno spomen-obilježje, koje Banjaluka čeka tri decenije, biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije