Banja Luka

Banjaluka podržava "Ponosne kartice", popusti za porodice sa troje i više djece

Banjaluka podržava "Ponosne kartice", popusti za porodice sa troje i više djece
Foto: N.N. | Banjaluka podržava "Ponosne kartice", popusti za porodice sa troje i više djece

BANJALUKA - Grad Banjaluka podržaće projekat "Ponosna kartica 2020 – cijena minus za 3+" koji je namijenjen porodicama sa troje i više djece, izjavio je danas Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

On je pozvao i privredne subjekte da se uključe u ovu akciju,  te izrazio uvjerenje da će ovo biti dodatna podrška višečlanim porodicama.

"Prije tri mjeseca smo razgovarali o ovom projektu, ali nas je epidemija zaustavila. Danas će ova priča možda imati i više efekta, te vjerujemo da će ova kartica ostvariti veći i snažniji efekat kod višečlanih porodica. U zadnjih nekoliko godina mi imamo dobru saradnju sa udruženjem koje okuplja porodice sa četvoro ili više djece, i na ovaj način, samo proširujemo obuhvat porodica", zaključio je Stanić.

Dragan Dakić iz Fonadacije "Za život" koje je nosilac franšize ovog projekta za BiH, objasnio je da se projekat odnosi na višečlane porodice gdje će roditeljima koji izdržavaju troje i više djece, od kojih je barem jedno maloljetno, biti omogućeni popusti prilikom kupovine roba i usluga kod određenih privrednih subjekata.

"Ovo nije socijalni program, jer nosioci kartice mogu da budu svi roditelji koji izdržavaju troje ili više djece, bez obzira na socijalni status ili bračno stanje. Popust funkcioniše tako što poslovni subjekat sam odredi, kojeg dijela marže se odriče u korist podrške višečlanim porodicama, odnosno u funkciji je opšte podrške višečlanim porodicama. Istovremeno, odricanje od dijela marže njima automatski povećava obrt i tržište", rekao je Dakić.

On je dodao da je odziv za sada dobar,  jer  su za samo tri dana uspjeli da registruju preko 700 budućih korisnika, a procjena je da na teritoriji Banjaluke živi oko 1.000 porodica sa troje ili više djece.

"Značajno je i da se odziv poslovnih subjekata odvija dobrom dinamikom, a u fazi izrade je i aplikacija koja će korisnicima davati informacije kod kojih poslovnih subjekata mogu ostvariti popuste, njihovu lokaciju, kontakt i slično. Do 15. juna će biti potpisani prvi ugovori sa privrednim subjektima, a očekujemo da bi prve kartice trebalo da budu podijeljene sredinom jula", naglasio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije