Banja Luka

Bosančić: Spriječiti poskupljenje vrtića u Banjaluci

Bosančić: Spriječiti poskupljenje vrtića u Banjaluci
Foto: Arhiva | Bosančić: Spriječiti poskupljenje vrtića u Banjaluci

BANJALUKA - Oštro osuđujemo odluku jednog od najvećih privatnih vrtića u Banjaluci da drastično poskupi svoje usluge i pozivamo rukovodostvo Gradsku upravu Banjaluka da ovo odmah spriječi i zaštiti roditelje, poručio je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

"Ovo je krajnje neprihvatljiv korak koji će ozbiljno opteretiti roditelje, a koji su već opterećeni brojnim ekonomskim izazovima. Na ovaj način će izgubiti svi, počev od roditelja koji će morati da ispisuju djecu, pa da samog vrtića",  pojašnjava Bosančić.

On kaže da razumije da vrtići trebaju da pokriju troškove, između ostalih i plate vaspitačima, ali podizanje cijene usluga za tako visok iznos nije rješenje.

"Roditelji već vode borbu da izmire sve svoje finansijske obaveze, uključujući troškove života i obrazovanja svoje djece. Dodatno opterećenje od 100 maraka mjesečno može biti nepremostiva prepreka za mnoge porodice, pogotovo one čije dvoje ili više djece ide u privatni vrtić. Iznos od oko 800 maraka za dvoje djece je nešto preko čega ne možemo preći", poručio je Bosančić.

Poziva rukovodstvo grada Banjaluka da hitno djeluje kako bi zaštitili roditelje od ovakvih neopravdanih poskupljenja.

"Djeca su naša budućnost i apelujemo na gradske vlasti da preduzmu konkretne korake kako bi se spriječilo ovo poskupljenje i kako bi se zaštitili interesi roditelja i djece. Pozivam i rukovodstvo vrtića da još jednom razmisli o poskupljenju i posljedicama koje će ono proizvesti", rekao je Bosančić.

Kao jedno od mogućih rješenja ove situacije Bosančić je naveo da se privatni vrtići, koji primaju subvencije, trebaju ugovorom obavezati da ne mogu samostalno dizati cijene usluga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije