Banja Luka

Članovi Savjeta mjesne zajednice Starčevica pozvali vozače na oprez

Članovi Savjeta mjesne zajednice Starčevica pozvali vozače na oprez
Foto: Velibor Tripić | Članovi Savjeta mjesne zajednice Starčevica pozvali vozače na oprez

BANJALUKA – Sa početkom nove školske godine u Republici Srpskoj povećao se broj djece, pješaka, koji idu u školu, a da na bezbjednost naših najmlađih i te kako treba obratiti pažnju upozorili su predstavnici Savjeta mjesne zajednice Starčevica.

Oni su se okupili prvi dan škole obučeni u bezbjednosne svjetleće prsluke ispred najveće škole u Republici Srpskoj, Osnove škole "Branko Radičević" i usmjeravali saobraćaj.

Dragomir Đukić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica, kazao je za "Nezavisne novine" da su ovim činom željeli da pruže podršku najmlađim sugrađanima, a za 210 prvačića su pripremili i prigodne poklone.

"Simbolično smo obukli ove prsluke, stajali smo pored pješačkog prelaza, kako bi skrenuli pažnju svim vozačima da je danas počela nova školska godina i da su pješaci na ulicama od danas sve prisutniji. Ispred Savjeta mjesne zajednice pozivam sve vozače na oprez i da prilagode brzinu kretanja svojih vozila uslovima na putu, a naročito u neseljima gdje se nalaze školski objekti", kazao je Đukić.

Dodao je da su poklone prvačićima uručili juče, i kako kaže, radi se o 210 poklona za sve jednog prvačića.

"Spremili smo im bojanke, sokove, grickalice, slatkiše i predali ih upravi škole, koji su im to uručili na prvi dan. Svim školarcima, ne samo na Starčevici, već širom Srpske čestitam novu školsku godinu i želim puno uspjeha", kazao je Đukić i dodao da je zahvalan Policijskoj upravi Banjaluka i Policijskoj stanici Obilićevo za dobru saradnju i za neizmjeran doprinos stvaranju bezbjednosti učenika.

Da je izuzetno zahvalan predstavnicima Savjeta mjesne zajednice Starčevica, kazao je Siniša Rendić, direktor Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci, koji je istakao da je ovo prvi put da jedna lokalna zajednica učestvuje u akciji na ukazivanju na bezbjednost učenika.

"Svaka školska godina je izazovnija, posebno što je naša škola najveća u Republici Srpskoj. Trenutno imamo 1.908 učenika, podijeljenih u 76 odjeljenja, a imamo upisanih preko 200 prvačića, dok oko 145 imamo zaposlenih. Sve je krenulo ne vrijeme i sve funkcioniše. Zahvalan sam gradonačelniku za udžbenike, to je velika pomoć roditeljima, pogotovo od petog do devetog razreda. Takođe, hvala i našim predstavnicima mjesne zajednice Starčevica. Oni su obukli žute prsluke i usmjeravali saobraćaj, da ukažu na značaj pažnje u saobraćaju i ukažu na bezbjednost, jer veliki je broj djece u školi. Hvala im i na poklonima za naših 210 prvačića, da im ljepše krene prvi dan u školi", kazao je Rendić.

Početak školske godine učenicama i prosvjetnim radnicima u Srpskoj poželio je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je prvi dan škole uvijek poseban.

"Ovo je jedna divna škola, najveća u Republici Srpskoj, a srećni smo što je Banjaluka, nakon 22 godine, u jednom kratkom periodu dobila još jednu novu školu, a to je škola 'Kosovo i Metohija' u naselju Ada, a druga je već u naznakama da će biti izgrađena, na Paprikovcu. Đaci su dobili svoje knjige, a srećan sam što su i neke druge opštine i zajednice u Srpskoj podijelile besplatne udžbenike učenicima od petog do devetog razreda. Hvala i aktivistima mjesne zajednice, odgovornim građanima koji rade na mjerama bezbjednosti u saobraćaju. Jako je važno sačuvati svaki ljudski život, bezbjednost naših učenika mora biti na prvom mjestu, da roditelji nemaju sumnje u siguran dolazak i povratak svoje djece", kazao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije