Banja Luka

Dan grada: Banjalučane očekuje velika torta i zabavni program

Dan grada: Banjalučane očekuje velika torta i zabavni program
Foto: Ustupljena fotografija | Dan grada: Banjalučane očekuje velika torta i zabavni program

BANJALUKA - Zajedno sa sugrađanima, ali i brojnim gostima Banjaluka će u ponedjeljak, 22. aprila uz veliku tortu i spektakularan program proslaviti Dan grada.

Iz Gradske uprave, pozivaju građane da se u 18 časova pridruže proslavi u Parku "Mladen Stojanović" kako bi svi zajedno proslavili ovaj važan dan.

Uz najveću tortu, koju u saradnji grada Banjaluke i "Kuhinjice" pripremaju banjalučki kuhari, očekuje vas i zanimljivi zabavni program, za koji će se pobrinuti Banjalučki tamburaški orkestar.

Važno je napomenuti da će program obilježavanja Dana grada biti nastavljen i narednih dana.

Naime, u srijedu 24. aprila, program obilježavanja započeće odavanjem počasti našim herojima, a planirano je polaganje vijenaca na četiri gradske lokacije.

Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima NOR – a na Trgu palih boraca zakazano je za 12 časova.

Takođe, predstavnici grada Banjaluke će u devet  časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U čast Dana  grada osim tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, 24. aprila u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije