Banja Luka

Do 24. februara dostaviti inicijative za aprilske nagrade

Do 24. februara dostaviti inicijative za aprilske nagrade
Foto: Arhiva | Do 24. februara dostaviti inicijative za aprilske nagrade

BANJALUKA - Do petka, 24. februara, svi zainteresovani mogu dostaviti inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada.

Naime, kako navode iz Gradske uprave, inicijative treba da budu obrazložene, naročito biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje se predlaže, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja.

Ključ grada Banjaluka, sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke" - priznanje koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva; Zlatni grb grada Banjaluka - priznanje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta; Plaketa grada Banjaluka - priznanje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture i ispoljenu hrabrost; Plaketa "Sestre Gajić" - priznanje koje se dodjeljuje za izuzetno humana djela; Nagrada grada Banjaluka-mladima - kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života (uz novčanu nagradu dodjeljuje se i diploma).

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Kako navode, inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada - Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu: Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije