Banja Luka

Do sada uređeno sedam kilometara biciklističke staze u Krupi na Vrbasu

Do sada uređeno sedam kilometara biciklističke staze u Krupi na Vrbasu
Foto: N.N. | Do sada uređeno sedam kilometara biciklističke staze u Krupi na Vrbasu

Grupa entuzijasta okupljena na Facebook stranici "Gutači prašine" do sada je uredila oko sedam kilometara staze Bike parka "Klanac" u Krupi na Vrbasu.

Do sada je, kako su istakli, uređeno oko sedam kilometara staze Bike parka sa tehničkim elementima - skokovi, mostovi, dropovi, bentovi, Wall ride.

Branislav Antonić, član Facebook stranice "Gutači prašine", kazao je  da će se brdska staza ove jedinstvene vrste parka u BiH prostirati na 17 kilometara.

"Izgradnju Bike parka 'Klanac' počeli smo u maju sa volonterskim kampom. Namijenjen je prvenstveno za Downhill stil u brdskom biciklizmu (MTB)", rekao je Antonić i dodao da se park gradi u okviru projekta "Via Dinarica". 

Prema njegovim riječima, realizaciju projekta  počeli su članovi njihove Facebook stranice "Gutači prašine" uz pomoć članova  Planinarskog društva "Kozara".

"Naša ambicija je da napravimo kompleks staza za različite stilove MTB-a i za razne nivoe kondicije i tehničkog znanja vožnje. Staza će da se spušta sa vrha Manjače, 1.239 metara nadmorske visine", rekao je Antonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije