Banja Luka

Drinić: Izgradnja centralnog spomenika naš dug herojima

Drinić: Izgradnja centralnog spomenika naš dug herojima
Foto: Ustupljena fotografija | Drinić: Izgradnja centralnog spomenika naš dug herojima

BANJALUKA - "Ponosan sam na naše heroje, poginule borce Prve oklopne brigade koji su hrabro i pošteno izvršavali sve borbene zadatke da bismo mi danas živjeli u slobodi. Mlađa generacija kojoj i sam pripadam treba da svojim znanjem i dobročinstvom izgrađuje i učvršćuje Srpsku u jedinstvu".

Poručio je to narodni poslanik Nebojša Drinić u kasarni Kozara u Banjaluci gdje je služen parastos poginulim borcima Prve oklopne brigade u sastavu Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske.

Čuvanje tekovina Odbrambeno - otadžbinskog rata i njegovanje sjećanja na žrtvu poginulih boraca koju su vođeni časnim i plemenitim ciljevima, prema Drinićevim riječima, obaveza je svih generacija.

"Junaci koji su žrtvovali svoje živote za Republiku Srpsku i slobodu svih nas trajno su urezani u naše pamćenje. Zajedno sa Republikom Srpskom rađala se i stasavala moja generacija koja će u čast slavnih predaka izgraditi centralni spomenik svim našim herojima. To je naš dug prema najhrabrijim sinovima Republike Srpske, rekao je Drinić.

Podsjetio je da će spomenik biti izgrađen u centru Banjaluke, pored spomenika 12 beba i Hrama Hrista Spasitelja.

Predstavnik Grada Banjaluke iz Odjeljenja za boračko - invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović rekao je da je današnji dan prilika da se s najvećim uvažavanjem sjetimo onih koji su za slobodu i mir koje danas uživamo, dali najvrjednije što su imali – svoje živote.

"Njihova žrtva nas obavezuje da pamtimo i da porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku", naglasio je Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije