Banja Luka

Pratite nas na Google news

Inspektori izdali 669 prekršajnih naloga

Inspektori izdali 669 prekršajnih naloga
Foto: N.N. | Inspektori izdali 669 prekršajnih naloga
Biljana Popović

BANJALUKA - Inspektori su prošle godine u različitim oblastima inspekcijskog nadzora izvršili više od 15.800 kontrola i izdali 669 prekršajnih naloga.

"Najvažniji akcenat i u ovoj godini stavićemo na suzbijanje rada na crno, dok ćemo u oblasti urbanizma i građenja intenzivno kontrolisati upotrebne dozvole", istakao je Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Dodao je da u gradu postoji tridesetak objekata koji nemaju upotrebnu dozvolu, a koje žele u ovoj godini da dovedu u stanje da mogu da je dobiju.

U posljednje vrijeme ekološke teme dobijaju primat pa će ovo odjeljenje raditi na kontroli ispunjenosti ekoloških standarda koji moraju biti zadovoljeni, a koji sada vrijede u EU.

"Kada je u pitanju ekologija, najveći problem imamo s preduzećima koja trošeći određene energente zagađuju životnu sredinu. U procesu smo formiranja stočnog groblja, gdje bismo odlagali leševe uginulih životinja. To groblje je nekada bilo pozicionirano na platou Manjače, ali je zapušteno i sada nastojimo da nađemo novu lokaciju", istakao je Kecman.

      

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije