Banja Luka

Inspektori zatvorili ilegalni parking u Rosuljama

Inspektori zatvorili ilegalni parking u Rosuljama
Foto: N.N. | Inspektori zatvorili ilegalni parking u Rosuljama

BANJALUKA - Gradska inspekcija zabranila je ilegalno naplaćivanje parkinga u Rosuljama, u novoizgrađenom stambenom bloku kod tržnog centra "Tropic", saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Vlasnik parkinga, preduzeće "Golden kard" koje je ujedno bilo i investitor u gradnji stambenog bloka, nelegalno je naplaćivao parking stanarima novoizgrađenih zgrada, iako po aktuelnim gradskim propisima trenutno ne postoji mogućnost da privatne kompanije naplaćuju parking.

U Tržišnoj inspekciji kazali su da je ilegalna naplata utvrđena metodom takozvanog skrivenog kupca, odnosno na način da je inspektor, predstavljajući se kao obični građanin, pokušao da parkira svoje vozilo na ovaj parking.

"Po pokušaju naplate inspektor se predstavio, utvrdio stvarno stanje i izrekao zabranu obavljanja ove aktivnosti, s obzirom na to da, prema važećim gradskim propisima, naplatu parkinga može obavljati isključivo Gradska uprava", rekli su u Inspekciji.

Prema nalazu Tržišne inspekcije, "Golden kard" je dnevnu kartu za parkiranje naplaćivao pet KM, a nudili su i šestomjesečnu kartu po cijeni od 180 KM.

Tokom kontrole, kako su rekli u Inspekciji, odgovorna lica u tom preduzeću tvrdila su da nisu upoznata s tim da ovakvo ponašanje predstavlja ilegalnu aktivnost, odnosno da nisu znali da to može raditi samo Gradska uprava.

"Mislili smo da se možemo baviti naplaćivanjem parkinga, međutim inspektor nam je rekao da mi nemamo tu djelatnost i da se ne možemo baviti ovom vrstom posla. Izrekao nam je zabranu, nakon čega više nećemo naplaćivati parking", rekli su u "Golden kardu".

Po nalazu ove inspekcije, firma "Golden kard" parkiranje je najčešće naplaćivala stanarima obližnjeg stambenog bloka.

Iz Inspekcije upozoravaju da će narednih dana pojačati nadzor nad tom lokacijom kako ne bi došlo do ponavljanja prekršaja.

"Uz nalog za zabranu obavljanja ilegalne djelatnosti, 'Golden kard' će narednih dana biti sankcionisan i prekršajnim nalogom zbog izdavanja nevažećih računa za parkiranje", rekli su u Tržišnoj inspekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije