Banja Luka

Kredit za toplovodnu mrežu posvađao Stanivukovića i većinu

Kredit za toplovodnu mrežu posvađao Stanivukovića i većinu
Foto: Nemanja Vukojević | Kredit za toplovodnu mrežu posvađao Stanivukovića i većinu

BANJALUKA - Nastavak 13. redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka završen je danas, a odbornici i rukovodstvo gradskog parlamenta su iscrpili 68 tačaka dnevnog reda.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da je iscrpljen sav dnevni red na sjednici.

"Oborili smo kreditno zaduženje i još jednu odluku, a sve ostale su dobile konsenzus. Usvojili smo odluku podrške za dvije opštine u Hercegovini i to je snažna poruka. Čak bi sredstva od 100.000 KM trebala biti povećana na 150.000 KM", kazao je Ilić.

Dodao je da je u normalnom tonu i načinu komunikacije prošlo ovo zasjedanje.

"Naredne sedmice nas čeka vanredna sjednica. Današnje odluke su veoma važne za funkcionisanje grada. Usvojen je i izvještaj i plan rada Turističke organizacije grada", rekao je Ilić.

Kada je u pitanju kredit, Ilić ističe da Eko toplane imaju većinsko privatno vlasništvo, te da većina nije prihvatila zaduženje grada jer, između ostalog, nisu dovoljno precizirani problemi ovog preduzeća.

"Ne možemo ovo preduzeće svrstati u rang "Vodovoda" ili nekih drugih javnih preduzeća. Nije isključeno da ćemo ponovo raspravljati o ovom problemu", naveo je Ilić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, naglasio je da je ovo još jedan pucanj u građane.

"Zabranili su nam investiciju vrijednu 60 miliona KM u Ramiće. Zabranili su 10 miliona KM za rekonstrukciju toplovodne mreže. Mi smo samo garant, a ne bi vraćali kredit uopšte. Naši građani trebaju da imaju najbolje moguće grijanje, a oni bi sa ovom investicijom imali", pojasnio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, nije isključeno da će okupiti ljude na protest ispred zgrade SNSD-a koji su, prema Stanivukoviću, glavni krivci za loše stanje u gradu.

"Ovo su politički pucnji u građane, u Banjaluku. Posljedice se osjećaju i osjećaće se. Naš prijedlog je sastanak mene kao gradonačelnika i onoga ko govori većini da sve odbijaju. Toplovodna mreža je jednako važna kao i javni prevoz i insistiraćemo da bude na vanrednoj sjednici", dodao je Stanivuković.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je da nema razumnog objašnjenja za odbijanje kreditnog zaduženja za Eko toplane.

"Kada dođe zima i radijatori budu hladni i pokvareni znajte ko je odlučio da bude tako. Nismo zadovoljni grijanjem u gradu i htjeli smo ti promijeniti. Evo većina je izgleda zadovoljna grijanje za razliku od građana", kazao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije