Banja Luka

Ležeći policajci za veću bezbjednost na raskrsnici "Pave Radana" i "Dragiše Vasića"

Ležeći policajci za veću bezbjednost na raskrsnici "Pave Radana" i "Dragiše Vasića"
Foto: N.N. | Ležeći policajci za veću bezbjednost na raskrsnici "Pave Radana" i "Dragiše Vasića"

Na raskrsnici ulica Pave Radana i Dragiše Vasića u Novoj varoši postavljeni su "ležeći policajci" na glavnom pravcu, uz propisanu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, čime je povećana bezbjednost odvijanja saobraćaja.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kazali su da je u zadnje vrijeme pogoršan nivo bezbjednosti saobraćaja u tom dijelu Nove varoši, a što je prouzrokovano povećanim obimom saobraćaja zbog novoizgrađenih stambeno-poslovnih objekata.

Analiza, koju je provelo ovo odjeljenje, utvrdila je kretanje vozila povećanom brzinom u Ulici Pave Radana.

U Odjeljenju su istakli da su postavljeni "ležeći policajci" prelazno rješenje do privođenja regulacionog plana tog područja krajnjoj namjeni, a koji predviđa izgradnju saobraćajnice od nedovršene kružne raskrsnice kod "starog hrasta" pored izgrađenog stambenog objekta do Ulice Prvog krajiškog korpusa.

"Nakon završetka ove infrastrukture, analiziraće se mogućnost za formiranje jednosmjernog načina odvijanja saobraćaja unutar naselja, na način da Ulica Pave Radana, novoizgrađena saobraćajnica i Ulica Svetozara Markovića, koja spaja ove dvije saobraćajnice, budu jednosmjerne, čime će se smanjiti broj konfliktnih tačaka na problematičnoj raskrsnici ulica Pave Radana i Dragiše Vasića", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije